Italiaanse delicatessen winkel

Sorteren op:

Geen producten gevonden...

De Italiaanse keuken

Onze Italiaanse delicatessen zijn heerlijk van smaak en bijzonder. Onze delicatessen komen uit misschien wel de belangrijkste en bekendste keuken ter wereld, de Italiaanse keuken. De Italiaanse keuken staat bekend om haar regionale verscheidenheid en overvloed in smaak en  typische kruiden en sauzen.

Het fijne van Italiaanse gerechten is dat ze niet moeilijk te maken zijn. Italiaanse schotels blinken vaak uit in hun eenvoud. Veel Italiaanse gerechten bestaan uit niet meer dan een paar ingrediënten.

MAAR dat moet de basis natuurlijk wel goed zijn, dat wil zeggen gebruik maken van de beste producten die Italië te bieden heeft.

Bij Amesi richten wij ons op een paar gebieden, en Sicilië is een van de belangrijkste. Waarom? In Sicilië wordt nog veel gewerkt op ambachtelijke wijze, het eiland heeft een paar klimaatzones en de bodem is bijzonder, met name rondom de Etna. Daardoor smaken de producten van Siciliaanse bodem gewoon beter. We vinden hier producten die we nog nergens anders zo lekker hebben gevonden: olijfolie, confiture en marmelades, de pesto's, pasta, chocolade, pistache producten etc. 

Italiaanse delicatessen

Naast producten uit Sicilië bieden wij ook een assortiment aan balsamico, truffel en truffelproducten. Afkomstig van top leveranciers.
Truffel, afkomstig uit de regio Piemonte en Umbrië, wordt zelf als ingrediënt in veel andere producten toegepast waardoor er weer allerlei andere Italiaanse delicatessen ontstaan. De bekendste truffel delicatessen zijn witte truffelolie, honing met truffel, pasta met truffel en truffelzout.

Onze Aceto Balsamico leverancier Giuseppe Giusti is een eeuwenoud familiebedrijf dat al generaties lang met passie werkt aan de beste Aceto Balsamico producten.

U kunt met een gerust gevoel onze artikelen bestellen, ze voldoen aan de hoogste normen.

Chocolade uit Modica

Eén van de bekendste (zoete) delicatessen uit Sicilië is misschien wel chocolade. Modica chocolade, vernoemd naar het gelijknamige plaatsje Modica op het zuidelijkste eiland van het land.

Modica chocolade maken is echt vakmanschap en daarom ook nooit industrieel geproduceerd. Bij de productie van deze chocolade komt nog steeds veel handwerk kijken. De chocolade wordt geproduceerd bij een maximum temperatuur van 35/40 ° C, en slaat daardoor wat wit uit. De chocolade wordt vaak gecombineerd met allerlei typische Italiaanse producten en ingrediënten zoals citroen, amandel en pistache. 

Er wordt GEEN gebruik gemaakt van melk en room, zodat deze ook perfect passen bij een Vegan life style, en palmolie? Dit willen wij niet in onze producten, vandaar dat er ook streng op gelet door ons. 

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x