Pittige Rode Pesto uit Sicilië, pesto Etna

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Pittige Rode Pesto uit Sicilië, pesto Etna
  • Pittige Rode Pesto uit Sicilië, pesto Etna
  • Pittige Rode Pesto uit Sicilië, pesto Etna
€ 5,25 Incl. btw

-Wat-*pittige pestosaus voor pasta*-Smaak-*peperoncino, amandelpaddenstoel, tomaat en kaas*-Lekker bij-*pasta of pastasalade of door pastasaus*
-Inhoud-
*180 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1-2 Werkdagen
Artikelnummer:
201203

Pittige Rode Pesto uit Sicilië, pesto Etna

De pittige pesto Etna is een perfecte pastasaus of dressing voor koude pastasalades. Het is bereid met lokale ingrediënten uit het gebied rondom de Etna, zoals peperoncino, amandelpaddenstoel (nee, geen typefout, een paddenstoel met een typische smaak: lijkt een beetje op amandel en een vleugje anijs) tomaat, kaas, basilicum en zwart olijven.

Ingrediënten tomaat, pepers, amandelpaddenstoel, kaas, knoflook, zout, zonnebloemolie, extra vierge olijfolie, basilicum, zwarte olijven
Porties 4 á 5
Bereiding pasta, salades, vlees, kip


Deze rode pesto met pepers is een ideale pestosaus voor een pastasalade of ander pastagerecht. De pepers geven het een volle en pittige smaak. U kunt deze pesto overigens ook goed gebruiken als garnering bij vlees en kip.

Oorspronkelijk komt deze pittige pestosaus van de Eolische eilanden, ten noorden van Sicilië. Meer specifiek van het eiland Vulcano, vernoemd naar de vulkaan op het eiland. Volgens de Italianen symboliseert de pittige smaak van de pesto de lavastromen die het eiland gevormd hebben. Naast de pepers vormen de overige ingrediënten zoals paddenstoelen, kaas, knoflook en kruiden een pesto saus die geschikt is voor verschillende toepassingen.

Je kunt de pesto ook gebruiken om tomatensaus iets pittiger te maken. Lees hier meer over in het recept over het maken van een zelfgemaakte pastasaus.

Probeer ook eens onze andere pesto varianten, zoals de pesto ansjovis en venkel of de pesto tonijn.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x