Pittige Olijfolie: Olio Santo uit Sicilië

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Pittige Olijfolie: Olio Santo uit Sicilië
€ 4,95 Incl. btw

-Wat-*pittige olijfolie met pepertjes*-Smaak-*pittig*-Lekker bij-*gegrild vlees, soepen en groenten*
-Inhoud-
*250 ml*

Op voorraad
Levertijd:
1-2 Werkdagen
Artikelnummer:
202373

Pittige Olijfolie: Olio Santo uit Sicilië

Deze pittige olijfolie is heerlijk om in te wokken of bakken, maar is ook goed te gebruiken als basis voor het maken van sauzen en marinades. Ook lekker om een paar druppels over de pasta of pizza te doen. . Deze olie is gemaakt van Siciliaanse chilipepers: peperoncini, pittig!

Inhoud 180 gram
Ingrediënten chili pepers (20%), extra vergine olijfolie, zonnebloemolie
Gebruik als basis voor marinade, vlees, in soep en bij wok- en stoofgerechten

Olijfolie met pepertjes

De basis voor deze pittige smaakmaker is extra vergine olijfolie en gedroogde chilipepers, afkomstig uit Sicilië. De olie is vrij eenvoudig te maken, maar alles valt en staat met de kwaliteit van de chili pepertjes die worden gebruikt. De soort chilipeper en de manier waarop de pepers zijn gedroogd zijn hierbij van belang. Siciliaanse chilipepers zijn extra pittig en hebben een intense geur en smaak. De peperoncini stimuleert eetlust en spijsvertering. Én deze chilipepers zijn supergezond. Ze zitten vol met vitamine C en capsaïcine. Capsaïcine is de stof die de scherpe smaak geeft aan de peper. Ook gaat je neus ervan open, waardoor je beter kunt ademen.

Pittige smaakmaker
100% Siciliaanse chilipepers
Heerlijk over pizza en vlees

Pittige olijfolie gebruiken

U kunt deze pittige olie voor verschillende gerechten gebruiken. U kunt de olie bijvoorbeeld gebruiken als marinade voor gegrild vlees of stevige vis. Maar de olie is ook perfect als basis voor een saus of dressing. Of om pizza of pasta op te spicen met een paar druppels. Even schudden en de olie is klaar voor gebruik.

RECEPT
Spaghetti aglio, olio e peperoncino (4 personen)

Spaghetti aglio, olio e peperoncino is een traditioneel Italiaans pastagerecht. Het is een van de meest klassieke Italiaanse gerechten. Vele regio's claimen dat zij aan de basis staan van deze pasta bereiding. Wie er gelijk heeft? Wij weten het niet. De pasta aglio, olio e peperoncino is zo simpel te maken dat iedere Italiaanse man geacht wordt dit pastagerecht op tafel te kunnen zetten. Uitgangspunt is, zoals altijd, de kwaliteit en versheid van de gebruikte ingrediënten. 

Benodigdheden:
- 500 gram spaghetti
- 100 ml pittige olijfolie
- 2 knoflookteentjes
- snufje zout
- optioneel; bladpeterselie en Parmezaanse kaas of Pecorino

Bereiding:
1. Kook de spaghetti in ruim kokend water met wat zout.
2.Verwarm de pittige olijfolie in de pan op laag vuur samen met 2 teentjes knoflook. Laat het geheel maximaal 2 minuten op lage temperatuur in de pan pruttelen. Pas op: laat de olie absoluut niet te heet worden of aanbranden in de pan!
3.Giet de spaghetti af en meng de spaghetti bij het mengsel van de pittige olijfolie met knoflook.
4. Zet de pan terug op laag vuur en roer het geheel nog dertig seconden goed door elkaar. Doe er op het laatst eventueel nog wat gesneden bladpeterselie door.
5. Serveer de spaghetti vervolgens met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Bewaren

Deze pittige olijfolie is lang houdbaar, maar het is wel aan te raden de olie te bewaren op een koele en donkere plek.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x