Bacco Pistache noten uit Sicilië gepeld
Bacco Pistache noten uit Sicilië gepeld
Deze pistachenoten komen uit Sicilië waar de beste pistachenoten worden geteeld. Daarnaast is er ook nog een klein gebied Bronte, waar het groene goud van de Etna vandaan komt. Bronte ligt op de helling van de vulkaan de Etna, de pistache wordt hierdoor ook wel "het groene goud van de Etna" genoemd. Naast een heerlijk licht zoetige smaak is het ook nog eens heel gezond!
Dit zijn niet zomaar gepelde pistachenoten, zoals je die in de supermarkt vindt. Het gaat hier om hoogwaardige pistachenoten uit Sicilië. Deze pistache noten zijn de basis van vele populaire pistache producten uit Italië. Denk aan pistache pesto, pistache ijs, chocolade pistache of pistache pasta.
Alleen de Bronte pistache heeft het Europese keurmerk DOP ontvangen. En voldoet daarmee aan zeer strenge productie en verwerkingseisen. Helaas is het gebied te klein om aan alle vraag te voldoen, vandaar dat er ook buiten Bronte pistache wordt geteeld, deze pistache komt uit Sicilië en wordt verwerkt door Bacco, een van de grootste pistache producenten in Sicilië.
Inhoud | 250 gram |
Ingrediënten | Siciliaanse pistache noten heel |
Gebruik | door de pasta en als saus bij vleesgerechten |
LET OP, VERPAKKING WIJKT AF, 250 GRAM IS VACUUM VERPAKT!!
Zeer gezond
Unieke delicatesse uit Sicilië
Als garnering of ingrediënt
Pistache gebruiken
U kunt pistache gebruiken bij veel gerechten. Bijvoorbeeld als garnering voor pasta's, vleesgerechten en vis. Denk bijvoorbeeld aan een gebakken zalm met kruidenkorst. Maar ook als garnering voor desserts, taart en cake. De frisgroene kleur spat van uw gerecht af.
Vraag ons naar andere recepten.
PESTO RECEPT
Pasta met pesto van pistache en garnalen (4 personen)
Benodigdheden:
- 320 gr. pasta (bijvoorbeeld Fusilli, Busiata of Casarecce)
- 130 gr. pesto pistache
- 200 gr. verse garnalen
- 6 - 7 kleine tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- Half kopje droge witte wijn (om te koken)
- Gehakte pistachenoten
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereiding:
1. Verwarm wat olijfolie in de pan met 1 teentje knoflook. Als je wilt dat de smaak van knoflook niet te overheersend is kun je deze ook gelijk weer uit de pan verwijderen.
2. Doe de verse garnaaltjes in de pan met een half kopje witte wijn. Dit heeft maar 5 minuutjes nodig. Als de garnaaltjes bevroren zijn heeft het 10-15 minuten nodig om te koken en doe je de witte wijn pas op het laatst in de pan (als het water in de pan is verdampt). Kook de garnaaltjes op laag vuur en voeg een beetje zout en peper toe.
3. Snijd de tomaatjes in vieren en doe deze in de pan met de garnaaltjes. Laat het geheel nog eens 5 minuten koken op laag vuur met de deksel op de pan.
4. Kook ondertussen de pasta al dente en voeg zout toe. Giet af en meng de pasta in de pan met de saus en de garnaaltjes.
5. Gooi de pasta in de pan. Doe op dat moment de pesto pistache erbij met 2 of 3 eetlepels vocht. Roer het geheel op laag vuur rustig door elkaar.
6. Strooi als laatste wat fijn gemalen pistachenoten over de pasta ter versiering op het bord.
Bewaaradvies
Om de kwaliteit zo goed mogelijk te houden is het aan te raden deze pesto uit de buurt van licht en warmte te houden.
