Deze zachte "biscuits" gemaakt van pistache uit Bronte én amandelspijs, zijn een echte delicatesse uit Sicilië. De 'paste di mandorla' is op zichzelf al een echte delicatesse in Zuid-Italië en opgenomen in de lijst van traditionele Italiaanse producten en gerechten. In deze biscuits wordt een klein beetje amandelspijs gebruikt die gemengd wordt met pistache spijs. Pistache afkomstig uit Bronte, de enige plek in Europa waar pistache groeit en geoogst kan worden.
Inhoud | 100 gram |
Ingrediënten | pistache, amandel, kristalsuiker, acaciahoning en poedersuiker |
Gebruik | voor bij thee en koffie en dessert |
De basis is de alom geliefde amandelspijs van Sicilië, één van de meest bekende zoetwaren van Sicilië. De amandel patissiers werken hier op traditionele manier met honing, totdat een zuivere amandelspijs ontstaat. Deze amandelspijs wordt verder op smaak gebracht met pistache, waardoor het een unieke smaak krijgt. Het geheel wordt afgewerkt met een kleine laag van poedersuiker.
Glutenvrij
Zachte Italiaanse koekjes Gemaakt van zachte pistachespijs en amandelspijs
Zoete Siciliaanse Delicatesse