Daidone Pesto Isolano uit Sicilië met Sardines
Daidone Pesto Isolano uit Sicilië met Sardines
Sardines en gemalen pepertjes geven deze pittige rode pesto een bijzonder karakter. Niet alleen lekker bij de pasta maar ook zeker een aanrader bij salades.
Ingrediënten | sardines, pepers, zonnebloemolie, extra vierge olijfolie, tomaat, peterselie, knofllook, zout |
Porties | 2 a 3 |
Bereiding | pasta, salades |
De rode pesto van sardientjes is een ideale pestosaus voor een pastagerecht. Het smaakt namelijk heerlijk en het gerecht is in een handomdraai klaar. Je kunt deze pesto overigens ook uitstekend gebruiken als beleg op bijvoorbeeld toast of brood. Voor deze pesto worden hoofdzakelijk pepers, sardientjes en peterselie gevijzeld. Sardientjes worden op Sicilië zeer veel gebruikt in de keuken. Het is een typisch lokaal visje welke erg smaakvol is.
Probeer ook eens onze andere pesto varianten, zoals de pittige rode pesto met pepers of pesto ansjovis en venkel.
