Pasta Farfalle Semi-Volkoren 500g

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Pasta Farfalle Semi-Volkoren 500g
  • Pasta Farfalle Semi-Volkoren 500g
€ 4,25 Incl. btw

-Wat-
*vlinderpasta van oergraan kamut*
-Smaak-
*nootachtige zachte smaak*
-Soort tarwe-
*gemaakt van de khorasantarwe, oergraan afkomstig uit Egypte*
-Inhoud-
*500 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Pasta Farfalle Semi-Volkoren 500g

De Semi-Volkoren Farfalle (strikjes) pasta van Girolomoni wordt gemaakt van de khorasantarwe (merknaam kamut), een oergraan oorspronkelijk afkomstig uit Egypte. De aren en korrels van deze tarwe variëteit zijn langer dan die van moderne tarwe. Kamut is een handelsmerk dat onder bepaalde voorwaarden gebruikt mag worden. Een voorwaarde is dat het biologisch geteeld wordt. De authentieke oergraan khorasantarwe heeft een natuurlijke, nootachtige zachte smaak met een unieke voedingswaarde.

Girolomoni gebruikt uitsluitend khorasantarwe welke wordt geteeld door de coöperatie in de heuvels rondom het dorp Isola del Piano, in de Marken.

Inhoud 500 gram
Ingrediënten biologische Graziella Ra®, semi-volkoren meel, water
Kooktijd 9 minuten
Houdbaarheid  24-36 maanden

 
Semi-volkoren Farfalle Pasta

Voor deze pasta wordt een biologische oergraansoort gebruikt, de khorasan kamut. De graansoort kenmerkt zich door zijn hoge en prachtige tarwe korrels. De graansoort wordt uitsluitend biologisch geteeld rondom het landbouw bedrijf Girolomoni, in de heuvels rondom het dorp Isola del Piano in Le Marche. De kleur van de pasta is okerbruin en wordt uit brons getrokken.

Uit analyses in het laboratorium van de Universiteit van Urbino blijkt dat deze tarwe een hoge voedingswaarde heeft. Graziella RA is een korrel te wijten aan de botanische ondersoort van "turanicum".

Girolomoni pasta wordt volledig organisch geproduceerd en bij lage temperaturen gedroogd met modern technieken, in een ruimte waar ventilatie, temperatuur en luchtvochtigheid nauwkeurig kunnen worden gecontroleerd.

 Pasta gemaakt van oergranen
100% biologisch
Hoge voedingswaarde 

Over Girolomoni 

Girolomoni is een kleine coöperatie en pastaproducent uit de regio Le Marche. Het bedrijf is voornamelijk bekend om zijn biologische producten en voeding.

De geschiedenis van Girolomoni begint in 1971, als oprichter Gino Girolomoni, een jonge burgemeester is van de kleine gemeente Isola del Piano in de regio Le Marche. Hij ziet het platteland leeglopen door zorgen over de werkgelegenheid. Hij zoekt naar manieren om het tij te keren. Met zijn voorliefde voor de natuur en de landbouw begint hij met initiatieven die gericht zijn op de bevordering van de winning en het ondersteunen van de oude agrarische cultuur. Hij organiseert cursussen over biologische landbouw en conferenties welke intellectuelen, journalisten en technici aantrekt uit heel Italië.

Dat alles leidt uiteindelijk op 13 juli 1977 tot de oprichting van een landbouw coöperatie genaamd “Cooperativa Agricola Alce Nero”, welke na zo'n 25 jaar verandert in “Montebello”. Na de dood van Gino Girolomoni in maart 2012, verandert de naam van het bedrijf weer en krijgt het uiteindelijk de naam van zijn oprichter, “Girolomoni”.

Hoewel de pasta wordt gemaakt van verschillende graansoorten uit het hele land, vindt het gehele productieproces van Girolomoni nog steeds plaats in de heuvels van Montebello nabij het dorpje Isola del Piano. Met zo’n dertig aandeelhouders en vijftig medewerkers is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de biologische landbouw.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x