Panettone ambachtelijk bereid met amandel

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Panettone ambachtelijk bereid met amandel
  • Panettone ambachtelijk bereid met amandel
  • Panettone ambachtelijk bereid met amandel
€ 24,95 Incl. btw

-Wat-*traditioneel Italiaans kerstgebak verrijkt met zoete dessert wijn*-Smaak-*romige smaak met frisheid van sinaasappel en rozijnen, bestrooid met amandelen en suiker*-Lekker bij-*koffie, thee of als dessert*
-Inhoud-
*1 kilogram*

Op voorraad
Levertijd:
1-2 Werkdagen
Artikelnummer:
102952

Panettone ambachtelijk bereid met amandel

Panettone is het Italiaanse kerstgebak bij uitstek. Deze panettone is een ambachtelijk gebakken cake, met gekonfijte sinaasappel en rozijnen op smaak gebracht met zoete dessertwijn. Daarna bestrooid met Siciliaanse amandelen en suiker. Met de hand ingepakt. Een echte delicatesse. Deze panettone is NIET te vergelijken met de "fabriek"panettones.

Inhoud 1000 gram
Ingrediënten gebakken cake met gekonfijte sinaasappel en rozijnen.
Gebruik bij kerst tijdens ontbijt, lunch of bij thee en koffie en dessert


Panettone

De panettone is een traditioneel Italiaans kerstgebak dat haar oorsprong heeft in Milaan. In Italië is het dan ook het gebak wat je in december zo in de aanloop naar kerstmis overal zult aantreffen. Het is een beetje zoals de oliebol in Nederland, die populariteit heeft de panettone in Italië

De originele panettone is gemaakt van een gerezen deeg gemaakt van water, meel, boter, eieren (eigeel). Hieraan worden diverse ingrediënten toegevoegd zoals gekonfijte vruchten, amandel, gekonfijte sinaasappel gelijke delen, en rozijnen. Het resultaat wordt meestal aangeduid met 'panettone Candio'.

Zoals gezegd komt de panettone uit Milaan. Tot ongeveer de jaren '50 bleef dit grotendeels zo. Als gevolg van de industriële productie van panettone werd het product in heel Italië verspreid, voornamelijk via de grote winkelketens. Vandaag de dag is de taart een typisch Italiaans zoete lekkernij. Zo heeft de panettone sinds 2005 zelfs een beschermde status, met daarbij een voorschrift die de specificaties verstrekt voor het maken van een goede panettone. De cake wordt ook geëxporteerd als een zoet symbool van Kerstmis in vele landen.

De panettone kenmerkt zich door haar luchtige structuur en zoete smaak. Dat is bij deze panettone niet anders. 

Traditioneel Italiaanse gebak
Hand verpakt in chique verpakking
Luchtig en zoet

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x