LET OP DE pandoro en panettone zijn snel uitverkocht
Inhoud | 750 gram |
Ingrediënten | gebakken cake/kerstbrood met pistache creme |
Gebruik | als nagerecht bij een heerlijke espresso of prosecco |
Pandoro is de Veronese variant op de Milanese Panettone. Pandoro betekent Gouden Brood. In tegenstelling tot de panettone bevat deze geen konfijten. De Pandoro is ook steviger dan de panettone. De pandoro houdt het midden tussen briochebrood en cake.
Borsari is sinds begin 1900 gevestigd in Verona en is alom geroemd om haar heerlijke pandoro's.
Deze is gevuld met gianduja, ongelogelijk lekker.
De panettone is een traditioneel Italiaans kerstgebak dat haar oorsprong heeft in Milaan. In Italië is het dan ook het gebak wat je in december zo in de aanloop naar kerstmis overal zult aantreffen. Het is een beetje zoals de oliebol in Nederland, die populariteit heeft de panettone in Italië
De originele panettone is gemaakt van een gerezen deeg gemaakt van water, meel, boter, eieren (eigeel).
Zoals gezegd komt de panettone oorspronkelijk uit Milaan. Borsari is daarentegen gevestigd in Verona sedert 1903. Tot ongeveer de jaren '50 bleef dit grotendeels zo. Als gevolg van de industriële productie van panettone werd het product in heel Italië verspreid, voornamelijk via de grote winkelketens. Vandaag de dag is de taart een typisch Italiaans zoete lekkernij. Zo heeft de panettone sinds 2005 zelfs een beschermde status, met daarbij een voorschrift die de specificaties verstrekt voor het maken van een goede panettone. De cake wordt ook geëxporteerd als een zoet symbool van Kerstmis in vele landen.
De panettone kenmerkt zich door haar luchtige structuur en zoete smaak. Dat is bij deze panettone niet anders.
Traditioneel Italiaanse gebak
Met de hand verpakt
Borsari hecht zeer veel waarde aan de patisserietraditie en gebruikt dan ook alleen de beste grondstoffen en ingrediënten.