Chiostro di Saronno Panettone Chiostro di Saronno

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Chiostro di Saronno Panettone Chiostro di Saronno
  • Chiostro di Saronno Panettone Chiostro di Saronno
Chiostro di Saronno
€ 19,50 Incl. btw

-Wat-*traditioneel Italiaans kerstgebak*-Smaak-* romig met rozijnen en gekonfijte vruchten) *-Lekker bij-*koffie, thee of als dessert*
-Inhoud-
*750 gram*

Niet op voorraad
Levertijd:
1-2 Weken
Artikelnummer:

Chiostro di Saronno Panettone Chiostro di Saronno

PANETTONE IS EEN SEIZOENSARTIKEL EN ALLEEN VERKRIJGBAAR TIJDENS DE KERSTPERIODE

Inhoud 750 gram
Ingrediënten gebakken cake/kerstbrood met een rozijnen en konfijten 
Gebruik bij kerst tijdens ontbijt, lunch of bij thee en koffie en dessert


Panettone

De panettone is een traditioneel Italiaans kerstgebak dat haar oorsprong heeft in Milaan. In Italië is het dan ook het gebak wat je in december zo in de aanloop naar kerstmis overal zult aantreffen. Het is een beetje zoals de oliebol in Nederland, die populariteit heeft de panettone in Italië

De originele panettone is gemaakt van een gerezen deeg gemaakt van water, meel, boter, eieren (eigeel). 

Zoals gezegd komt de panettone uit Milaan. Tot ongeveer de jaren '50 bleef dit grotendeels zo. Als gevolg van de industriële productie van panettone werd het product in heel Italië verspreid, voornamelijk via de grote winkelketens. Vandaag de dag is de taart een typisch Italiaans zoete lekkernij. Zo heeft de panettone sinds 2005 zelfs een beschermde status, met daarbij een voorschrift die de specificaties verstrekt voor het maken van een goede panettone. De cake wordt ook geëxporteerd als een zoet symbool van Kerstmis in vele landen.

De panettone kenmerkt zich door haar luchtige structuur en zoete smaak. Dat is bij deze panettone niet anders. 

Traditioneel Italiaanse gebak
Traditioneel verpakt a mano (MET DE HAND) i
Luchtig en zoet (maar niet te zoet)


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x