Pasta di Gragnano Lumaconi Giganti Pastaschelpen groot

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Pasta di Gragnano Lumaconi Giganti Pastaschelpen groot
  • Pasta di Gragnano Lumaconi Giganti Pastaschelpen groot
Pasta di Gragnano
€ 5,00 Incl. btw

-Wat-*pasta in schelpvorm*-Smaak-*stevig en rijk*-Soort tarwe-*100% durum tarwe*
-Inhoud-
*500 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1-2 Werkdagen

Pasta di Gragnano Lumaconi Giganti Pastaschelpen groot

Zeer gewaardeerde pasta van het pastahuis La Fabbrica della Pasta di Gragnano.

Sinds meer dan 500 jaar wordt in Gragnano in Campania pasta gemaakt. La Fabbrica della Pasta di Gragnano werkt gelukkig nog steeds volgens het traditionele recept en wordt sinds 2015 beloond met het IGP keurmerk.

Dit keurmerk geeft aan dat de pasta wordt gemaakt IN Gragnano met uitsluitend bronwater uit Gragnano, en de vormen van de mallen waarmee de pasta wordt "getrokken"mogen alleen gemaakt worden van brons. 

 

En dan nu eindelijk het recept voor het maken van Lumaconi Giganti.

Eerst moeten de schelpen gekookt worden in zeer ruim water met zout.

Als ze zacht genoeg zijn neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een theedoek de ondergrond moet plat zijn, dus niet in een vergiet, de Lumaconi moet ruimte krijgen zodat u later de vulling er goed in kunt stoppen.

Maak intussen een vulling, bijvoorbeeld van gehakt met ui, knoflook, en tomaat.

Of u maakt een bolognese saus zoals u dat gewend bent.

Maar u kunt natuurlijk ook een ricottavulling maken met spinazie of een vulling met kip of vis. Kortom laat uw fantasie de vrije loop.

Leg de Lumaconi in een licht ingevette ovenschaal, invetten met een beetje olijfolie.

Leg de ongevulde Lumaconi er netjes in, vul ze met het gehakt mengsel. bestrooi met kaas, in de voorverwarmde oven (180 graden) zodra de kaas is gesmolten en alles lekker bubbelt is het gerecht klaar.

Onderstaand recept heb ik geleend van Kelly (Good Food Love)

Dit heb je nodig:

Pan | ovenschaal | koekenpan | oven op 180 C

Ingrediënten:

Ongeveer 20 grote pastaschelpen | 300 gr. spinazie (vers of uit de diepvries) | 250 gr. ricotta | 1 teen knoflook | 1 rode ui | 10 cherrytomaatjes | 2 handjes geroosterde pijnboompitten | geraspte Parmezaanse kaas naar smaak | takje verse basilicum | peper & zout | olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de ovenschaal voor op 180 C en vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hier de pastaschelpen in tot ze al dente zijn. Ondertussen maak je het mengsel: begin met het snipperen van de ui en knoflook. Verhit wat olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook hierin aan. Doe de spinazie erbij en laat wat slinken. Tot slot roer je de ricotta er doorheen en maak je het geheel op smaak met peper & zout.

Verdeel de pastaschelpen over de ovenschaal en vul ze met het mengsel. Leg de tomaatjes tussen de schelpen in en bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas. Zet de schaal, afgedekt met aluminiumfolie, eerst 20 minuten in de oven. Haal het folie eraf en zet de schaal nog 10 minuten terug in de oven. Rasp ondertussen nog wat Parmezaan en rooster de pijnboompitjes. De pasta serveer je met wat extra kaas, pijnboompitten en verse basilicum. Buon appetito!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x