Appelconfiture extra gemaakt van Siciliaanse Etna appels
Appelconfiture extra gemaakt van Siciliaanse Etna appels
Appel confiture extra gemaakt van appels die groeien in de boomgaarden rondom het vulkanisch gebied van de Etna. Een heerlijk frisse confituur uit Sicilië. De Etna appels zijn, hoewel klein van stuk, extreem smakelijk en gezond. Door de vulkanische aarde en het bergklimaat hebben de Etna Appels karakteristieke smaken en aroma's. Hoe verder van de zeespiegel af, hoe hoger gelegen de Mele dell'Etna worden geoogst, de aroma's en smaken worden alleen maar beter. Het agrarisch klimaat is hierdoor sterk beïnvloed. Want deze appelbomen hebben hun perfecte klimatologische omstandigheden gevonden, zodat er voor de teelt geen irrigatie en bemesting nodig is. De Mele dell'Etna behoort tot het Slow Food Presidium.
Ingrediënten | appels, suiker, citroensap |
Fruit | 55 gram per 100 gram |
Heerlijk natuurlijke smaak. Perfect voor een kaasplankje ook.. net geprobeerd met blauwe kaas, heerlijk!!
