Pistache uit Sicilië, gepeld

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Pistache uit Sicilië, gepeld
  • Pistache uit Sicilië, gepeld
  • Pistache uit Sicilië, gepeld
€ 7,49 Incl. btw

-Wat-" Siciliaanse pistache: gepeld*-Smaak-*zachte en zoetige pistachesmaak*-Lekker bij-*desserts, gebak, cannoli, garnering voor pasta's, vlees en vis,*
-Inhoud-
*100 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1-2 Werkdagen
Artikelnummer:
205557

Pistache uit Sicilië, gepeld

Pistachenoten komen voornamelijk uit Bronte, de enige plek in heel Italië waar pistachenoten nog voorkomt. Bronte ligt op de helling van de vulkaan de Etna, de pistache wordt hierdoor ook wel "het groene goud van de Etna" genoemd. Naast een heerlijk licht zoetige smaak is het ook nog eens heel gezond!

Dit zijn niet zomaar gepelde pistachenoten, zoals je die in de supermarkt vindt. Het gaat hier om hoogwaardige pistachenoten uit Bronte, Sicilië. De pistache uit Bronte vormt de basis van vele populaire pistache producten uit Italië. Denk aan pistache pesto, pistache ijs, chocolade pistache of pistache pasta.

Deze pistache heeft het Europese keurmerk DOP ontvangen. En voldoet daarmee aan zeer strenge productie en verwerkingseisen. 

Inhoud 100 gram
    
Ingrediënten Siciliaanse gepelde pistache
Gebruik  

 

Zeer gezond

Unieke delicatesse uit Sicilië

Als garnering of ingrediënt

Pistache gebruiken

U kunt deze pistache gebruiken bij veel gerechten. Bijvoorbeeld als garnering voor pasta's, vleesgerechten en vis, of bij de antipasti. Maar ook als ingrediënt voor desserts, taart en cake. De frisgroene kleur spat van uw gerecht af. 

Vraag ons naar andere recepten.

PESTO RECEPT
Pasta met pesto van pistache en garnalen (4 personen)

Benodigdheden:
- 320 gr. pasta (bijvoorbeeld Fusilli, Busiata of Casarecce)
- 130 gr. pesto pistache
- 200 gr. verse garnalen
- 6 - 7 kleine tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- Half kopje droge witte wijn (om te koken)
- Gehakte pistachenoten
- Olijfolie
- Zout en peper

Bereiding:
1.
Verwarm wat olijfolie in de pan met 1 teentje knoflook. Als je wilt dat de smaak van knoflook niet te overheersend is kun je deze ook gelijk weer uit de pan verwijderen.
2. Doe de verse garnaaltjes in de pan met een half kopje witte wijn. Dit heeft maar 5 minuutjes nodig. Als de garnaaltjes bevroren zijn heeft het 10-15 minuten nodig om te koken en doe je de witte wijn pas op het laatst in de pan (als het water in de pan is verdampt). Kook de garnaaltjes op laag vuur en voeg een beetje zout en peper toe.
3. Snijd de tomaatjes in vieren en doe deze in de pan met de garnaaltjes. Laat het geheel nog eens 5 minuten koken op laag vuur met de deksel op de pan.
4. Kook ondertussen de pasta al dente en voeg zout toe. Giet af en meng de pasta in de pan met de saus en de garnaaltjes.
5. Gooi de pasta in de pan. Doe op dat moment de pesto pistache erbij met 2 of 3 eetlepels vocht. Roer het geheel op laag vuur rustig door elkaar.
6. Strooi als laatste wat fijn gemalen pistachenoten over de pasta ter versiering op het bord.

Bewaaradvies

Om de kwaliteit zo goed mogelijk te houden is het aan te raden deze pesto uit de buurt van licht en warmte te houden.  

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x