Zaffillo Zeta, Grappa 18 maanden met saffraan

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Zaffillo Zeta, Grappa 18 maanden met saffraan
  • Zaffillo Zeta, Grappa 18 maanden met saffraan
Zaffillo
€ 75,00 Incl. btw

-Wat-*Unieke grappa gelimiteerd 18 maanden oud, met saffraan*-Smaak-*zeer aromatisch, warm, -Lekker als-* digestief -Inhoud-*70cl*- In prachtige glazen karaf Levering-*

Op voorraad
Levertijd:
3-4 Werkdagen

Zaffillo Zeta, Grappa 18 maanden met saffraan

Zeta is een Italiaanse Grappa Riserva, 18 maanden gelagerd op eikenhout. Een gelimiteerde oplage met toevoeging van échte saffraan. 

Verpakt in een uiterst stijlvolle fles, dit is een zeer bijzonder cadeau voor een bijzonder iemand.

Zeta is ontwikkeld door een kleine groep van bevlogen Italiaanse ondernemers gedreven door hun passie voor de beste Italiaanse producten en een oprechte wens deze passie te delen met eenieder die prijs stelt op kwaliteit en goede smaak.

 

                                                   Saffraan: het rode goud

Saffraan is dankzij de inhoudsstof crocine zowel een antidepressivum als een afrodisiacum en heeft een hoog gehalte aan antioxidanten. De werking van de saffraan is wetenschappelijk vastgesteld.

Saffraan wordt ook wel eens “sunshine spice” genoemd, niet in verband met de gele kleur maar omdat het een positieve invloed heeft op je humeur.

De saffraan welke wordt gebruikt bij de bereiding van Zaffarello, Arancello en Safa Sambuco komt uit Iran, het vroegere Perzië en is van de hoogste gecertificeerde kwaliteit.

                                                   Productie

Voor de kostbare saffraan worden delen van de stampers van de saffraan krokus handmatig geoogst: de stijlen en de stempels, die zowel smaak- als kleurstof zijn. Na het oogsten worden de stijlen en stempels gedroogd. Dit drogen gebeurt in droogkasten met een warme luchtstroom of in de zon. De hoogste kwaliteit saffraan komt van de bloedrode stempels, het bovenste deel van de gedroogde stijlen. Voor een kilo gedroogde saffraan zijn circa 150.000 bloemen nodig, wat overeenkomt met een areaal van circa 2000 m2 saffraan planten.

Saffraan heeft een licht bittere smaak en een aangenaam aroma dat doet denken aan honing. Slechts één draad saffraan is voldoende om een liter heet water in een uur diepgeel te kleuren.

De arbeidsintensieve teelt maakt saffraan tot een kostbare specerij, het wordt daarom ook wel het rode goud genoemd.

 

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x