Fusili Pasta Biologisch 500g

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Fusili Pasta Biologisch 500g
  • Fusili Pasta Biologisch 500g
€ 3,50 Incl. btw

-Wat-
*fusilli pasta van biologische harde tarwe*
-Smaak-
*stevige bite*
-Soort tarwe-
*durum tarwe met een hoog eiwitgehalte*
-Inhoud-
*500 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Fusili Pasta Biologisch 500g

De Cappelli pasta van Girolomoni is een unieke pasta gemaakt van een organisch geteelde graan uit de heuvels van Le Marche, genaamd Cappelli. Het is een biologische harde tarwe welke uitsluitend word geteeld met behulp van natuurlijke methoden en met volledige eerbiediging van het milieu en voor onze gezondheid. Organische Girolomoni pasta wordt gemaakt volgens de traditionele regels. Van het gebruik van durum tarwe griesmeel, gemengd uitsluitend met zuiver water en ten slotte naar het traag drogen bij lage temperaturen.

Als je de verpakking opent ruik je en proef je meteen het verschil tussen deze speciale organisch gemaakte pasta en iedere andere pasta!

Inhoud 500 gram
Ingrediënten biologische pasta gemaakt van organische harde tarwegries, water
Kooktijd 8 minuten
Houdbaarheid  24-36 maanden

 
Biologische pasta fusilli

Deze biologische fusilli pasta wordt gemaakt van griesmeel van de speciale durum tarwe genaamd Cappelli, geproduceerd in de heuvels van Le Marche. De graansoort is vernoemd na de senator, Raffaele Cappelli, welke in het begin van ‘900 veel heeft betekent voor de landbouw in Italië.

De Cappelli is een durum tarwe met een hoog eiwitgehalte, het is een prachtige tarwe welke hoog boven de velden uitkomt (de hoogte kan oplopen tot 180 cm hoog) wat maakt dat deze ras moeilijk is te kweken voornamelijk door weersomstandigheden als gevolg van wind en regen. De tarweras Cappelli heeft uitzonderlijke eiwitten en bevat organoleptische eigenschappen en is een stammoeder van vele moderne rassen alom geteeld in de wereld.

Girolomoni pasta wordt volledig organisch geproduceerd en bij lage temperaturen gedroogd met modern technieken, in een ruimte waar ventilatie, temperatuur en luchtvochtigheid nauwkeurig kunnen worden gecontroleerd.

 Pasta met unieke eigenschappen
100% biologisch
Hoog eiwit gehalte  

Over Girolomoni 

Girolomoni is een kleine coöperatie en pastaproducent uit de regio Le Marche. Het bedrijf is voornamelijk bekend om zijn biologische producten en voeding.

De geschiedenis van Girolomoni begint in 1971, als oprichter Gino Girolomoni, een jonge burgemeester is van de kleine gemeente Isola del Piano in de regio Le Marche. Hij ziet het platteland leeglopen door zorgen over de werkgelegenheid. Hij zoekt naar manieren om het tij te keren. Met zijn voorliefde voor de natuur en de landbouw begint hij met initiatieven die gericht zijn op de bevordering van de winning en het ondersteunen van de oude agrarische cultuur. Hij organiseert cursussen over biologische landbouw en conferenties welke intellectuelen, journalisten en technici aantrekt uit heel Italië.

Dat alles leidt uiteindelijk op 13 juli 1977 tot de oprichting van een landbouw coöperatie genaamd “Cooperativa Agricola Alce Nero”, welke na zo'n 25 jaar verandert in “Montebello”. Na de dood van Gino Girolomoni in maart 2012, verandert de naam van het bedrijf weer en krijgt het uiteindelijk de naam van zijn oprichter, “Girolomoni”.

Hoewel de pasta wordt gemaakt van verschillende graansoorten uit het hele land, vindt het gehele productieproces van Girolomoni nog steeds plaats in de heuvels van Montebello nabij het dorpje Isola del Piano. Met zo’n dertig aandeelhouders en vijftig medewerkers is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de biologische landbouw.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x