Siciliaanse olijfolie extra vergine Mazzacchino
Siciliaanse olijfolie extra vergine Mazzacchino
Deze extra vergine olijfolie van Mazzacchino is ontstaan uit biologische teelt. De olijfolie bestaat uit een blend van twee olijven, Nocellara Etnea en Brandofino. Geteeld in de directe omgeving van de Etna (Sicilië). Een ruig gebied waar de olijfbomen in alle rust en ruimte kunnen groeien en bloeien.
Waar, door de ruige omgeving geen intensieve landbouw kan plaatsvinden.
In iedere druppel Mazzacchino proef je het Siciliaanse platteland, schroef de dop van de fles af en ruik:
je waant je in Sicilië, je ruikt tijm, amandel, basilicum, groene kruiden, munt.
Echt een waanzinnig goed product!
Niet voor niets zegt men: Mazzacchino. a drop of Sicily!
Inhoud | 500 ml |
Ingrediënten | biologische extra vergine olijfolie |
Gebruik | ideaal over voorgerechten, vis, vlees en natuurlijk als dressing |
Regio | Etna Sicilië |
Mazzacchino | |
Productiegebied | De Etna heuvels |
Hoogte | 400 - 600 meter boven zeeniveau |
Olijven | 75% Nocellara Etnea en 25% Brandofino |
met de hand geoogst | |
Oogstperiode | afhankelijk van de klimatologische omstandigheden maar meestal eind oktober |
Biologische Olijfolie
Deze biologische olijfolie is geheel biologisch geproduceerd. Dat betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest zijn gebruikt bij het begeleiden van de groei van de olijven. De olijfolie heeft een goudgele kleur en ruikt naar een groot boeket van amandel en zwarte peper. De smaak kenmerkt zich door een complexe persoonlijkheid van kruiden tinten met basilicum, munt en tijm. De smaak van de olijfolie komt het beste tot haar recht bij gebruik van salade, pasta, vis, heerlijk als appetizer om te dippen met een stukje brood, soep of gegrild vlees. Maar wij vinden deze puur het lekkerst, ruik en proef, je waant je in Sicilië.
√ Volledig biologisch geproduceerd
√ Goudgele kleur
√ Complexe pittige smaak en geur
Ik kreeg deze in een kerstpakket geleverd samen met een balsamico azijn, er zat ook een tip bij om dit te gebruiken als borrelhapje samen met stokbrood, ja echt super.
Erg lekkere olijfolie, dank voor de aanbeveling
