Confiture en marmelade uit Sicilië

Sorteer op:

-Wat-*marmelade van sinaasappelen*-Smaak-*uitgesproken bitter, zoet en fris zuur*-Lekker bij-*op brood, cake of bij dessert of kaasplankje*
-Inhoud-
*110 gram*
€3,35
-Wat-*marmelade van sinaasappelen*-Smaak-*frisse licht zoete smaak van sinaasappelen*-Lekker bij-*op brood, cake of bij dessert of kaasplankje*
-Inhoud-
*110 gram*
€3,25
-Wat-*marmelade van sinaasappelen*-Smaak-*uitgesproken bitter, zoet en fris zuur*-Lekker bij-*op brood, cake of bij dessert of kaasplankje*
-Inhoud-
*280 gram*
€5,49
-Wat-*confiture van Siciliaanse aardbeien*-Smaak-*volle zoete aardbeiensmaak met tonen van vanille*-Lekker bij-*op brood, cake of bij dessert of kaas*
-Inhoud-
*280 gram*
€7,45
-Wat-*zoete en milde Italiaanse confiture gemaakt met 55% vruchtaandeel van de Siciliaanse cactusvijg, deze wordt ook wel de Indiase vijg genoemd: Fichi d'India *-Smaak-*Gemaakt van cactusvijgen, of prikkelperen, volgens traditioneel Siciliaans recept,
€5,75
-Wat-*confiture van sap van Siciliaanse citroenen*-Smaak-*frisse smaak met puur fruit en suiker*-Lekker bij-*op brood, cake of bij kaas en dessert*
-Inhoud-
*110 gram*
€3,25
-Wat-*marmelade gemaakt van Siciliaanse citroenen*-Smaak-*frisse smaak met puur fruit en suiker*-Lekker bij-*op brood, cake of bij kaas en dessert*
-Inhoud-
*280 gram*
€5,35
-Wat-*marmelade van Siciliaanse mandarijnen, gekookt met schil om de typische smaak van marmelade te verkrijgen*-Smaak-*frisse smaak en puur fruit zonder pectine*-Lekker bij-*op brood, cake of bij kaasplankje of dessert*
-Inhoud-
*280 gram*
€5,35
-Wat-*marmelade van Siciliaanse mandarijnen, gekookt met schil om de typische smaak van marmelade te verkrijgen*-Smaak-*frisse smaak en puur fruit zonder pectine*-Lekker bij-*op brood, cake of bij kaasplankje of dessert*
-Inhoud-
*110 gram*
€3,25
-Wat-*extra confiture van Siciliaanse Etna appels*-Smaak-*frisse en zoete smaak, appel*-Lekker bij-*op brood, cake of bij dessert, maar ook bij een kaasplankje lekker fris*
-Inhoud-
*280 gram*
€5,75
-Wat-*Italiaanse extra confiture*-Smaak-*zoete en frisse smaak van peer en cacaobonen*-Lekker bij-*op brood, cake of bij dessert*
-Inhoud-
*110 gram*
€3,25
-Wat-*Italiaanse confituur van de Etna*-Smaak-*zoet, fris, wilde perziken*-Lekker bij-*op brood, cake of dessert*
-Inhoud-
*280 gram*
€5,95
-Wat-*marmelade van sinaasappelen*-Smaak-*frisse licht zoete smaak van sinaasappelen*-Lekker bij-*op brood, cake of bij dessert of kaasplankje*
-Inhoud-
*280 gram*
€5,35

Siciliaanse Confiture of Marmelade


Confiture of marmelade uit Sicilië is niet te vergelijken met de marmelade of confiture uit de supermarkt. De vruchten die geselecteerd worden zijn afkomstig van Siciliaanse bodem. Het fruit van Sicilië staat bekend om de verrukkelijke smaak. fruit op Sicilië gedijt namelijk uitstekend onder de mediterraanse zon én profiteert van de verschillende klimaatsoorten, van zeeklimaat tot bergklimaat. Bovendien wordt er streng gelet op de landbouwmethodes, De Slow Food foundation ziet hier op toe. Ook de bodemgesteldheid speelt hier een grote rol, de bodem rondom de Etna wordt geroemd om de vruchten die ze voortbrengt. O.a. De appelbomen welke op de Etna te vinden zijn zijn wereldberoemd: De Mele dell Etna daar wordt een bijzondere confiture van gemaakt. Hierdoor is het fruit gewoon fruitiger dan elders. En dat proef je! Maar dat is het niet alleen. Sicilianen maken jam nog altijd op ambachtelijke wijze. Met véél puur fruit, waardoor het confituur of confiture mag heten.

Door het aangename klimaat staat het Zuid-Italiaanse eiland ook bekend om zijn vele citrusvruchten, die meerdere keren per jaar geoogst worden. Dit levert een fantastische marmelade op van bekende citrusvruchten als sinaasappel, de beroemde arancia amara, limoen, bloedsinaasappel, citroen en mandarijn.

Hoe wordt confiture en marmelade gemaakt?

In Sicilië wordt de confiture nog steeds bereid volgens  traditioneel recept. Bij het bereiden van confituren en marmelades wordt het fruit in stukken gesneden. Er wordt geen gebruik gemaakt van fruitpuree. Hierna wordt het pure fruit samen met de suiker aan de kook gebracht, en aansluitend  ingemaakt. Resultaat: een pure confiture en marmelade met alleen het beste verse fruit dat onder Siciliaanse zon groeit en rijpt!
   

Gebruik van confiture of marmelade

Ja, als broodbeleg of op een croissant, lekker dippen. Dat is bekend. Maar met onze confiture kan nog veel meer, bijvoorbeeld op pannenkoek of flensjes, of als vulling voor (biscuit)taarten of cake. of denk ook eens aan een crostata. Wilt u het recept? Mail ons. Of serveer een marmelade bij een chocoladetaart of -mousse.  En sommige varianten, zoals vijgenconfiture en appelconfiture  passen pook perfect bij een stukje kaas. 

Marmelade of confiture kopen

In onze webwinkel proberen wij u een mooi assortiment aan te bieden met vooral bijzondere smaken zoals bijvoorbeeld arancia amara, mele dell etna of peer met cacao. 

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x