Chocolade uit Modica bereid met Siciliaanse bronte pistache
Chocolade uit Modica bereid met Siciliaanse bronte pistache
Een ware delicatesse uit Sicilië. Chocolade met pistache,waarbij de pistache zich subtiel laat proeven. Lekker bij koffie of thee, of bij bereiding van gebak.
Ingrediënten | cacao (50%), suiker, pistache (10%) |
Bereiding Modica Chocolade
De Italiaanse chocolade van Modica heeft een zwarte kleur met tinten van bruin en een ruwe structuur met grove korrels. De bereiding vindt plaats bij lage temperaturen van maximaal 35 tot 40 C. Dit geeft de chocolade een doffe kleur en laat het toe de suikers met het blote oog te kunnen zien. De cacaomassa wordt vervolgens gemengd met suiker of rietsuiker, specerijen, noten en fruit. Zoals vanille, kaneel, citroen, sinaasappel, jasmijn, gember, rode peper, amandelen en pistache. Het zachte mengsel wordt tenslotte in de bijzondere en kenmerkende Lanni gegoten: de rechthoekige vorm met groeven. Wat Modica chocolade zo intens en uniek maakt, is dat er geen cacaoboter wordt gebruikt en de chocolade vrij is van stoffen zoals plantaardige vetten, soja lecithine en melk.
