Cantuccini Pistache

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Cantuccini Pistache
  • Cantuccini Pistache
€ 3,95 Incl. btw

-Wat-
*doos cantuccini pistache koekjes*
-Smaak-
*knapperige koekjes met zoetzachte pistachesmaak*
-Lekker bij-
*koffie, thee of dessert*
-Inhoud-
*100 gram*

Niet op voorraad
Levertijd:
1 - 2 weken

Cantuccini Pistache

Dit zijn de populaire cantuccini koekjes uit Toscane gecombineerd met misschien wel het beste product van Siciliaanse bodem, namelijk pistache! Van cantuccini schijnt het orginele recept nooit vrijgegeven te zijn. Maar uiteraard zijn er vele historische recepten voor de juiste bereiding van deze koekjes beschikbaar. In deze koekjes zijn is het traditionele ingredient, amandelen, vervangen door de zachtere pistache. 

Inhoud 100 gram
Ingrediënten meel, geraffineerde suiker, hele gepelde pistachenoten uit Sicilië (23%) en boter (12%) 
Gebruik voor bij thee en koffie en dessert

Pistache Biscotti 

Traditioneel worden Cantuccini samen verkocht met andere Toscaanse zoetwaren zoals bruttiboni. De naam Biscotti di Prato wordt ook vaak gegeven aan deze koekjes. Echter wijst deze naam vooral op de varianten die er zijn van de echte cantuccini. Varianten die afwijken van het traditionele recept. De afwijkingen vinden plaats door bijvoorbeeld de afwezigheid van gist, vetten en aroma’s. Deze variant wijkt af door het gebruik van pistache in plaats van amandelen. Overigens zijn er nog veel meer andere ingredienten die te gebruiken zijn in cantuccini. Zo zijn er zelfs varianten met chocolade.    

  Bevat pistache uit Bronte (Siclië)
  Knapperig en hard
  Heerlijk om in thee of koffie te dopen

Gebruik

In heel Italië wordt cantuccini vooral in de morgen gebruikt bij de cappucino. Maar ook regelmatig als kleine dessert na het avondeten. De Toscanen hebben echter nog een ander gebruik, zij dopen de koekjes in versterkte wijn, genaamd Vin Santo (likeurwijn). Door het soppen worden de koekjes, die vrij hard zijn, wat zachter en fijner om te eten.

Bewaren van cantuccini pistache

Door de hardheid van de koekjes is het heel gemakkelijk deze lang te bewaren. Zodra opgemaakt kunt de andere koekjes het beste bewaren in een koektrommel die makkelijk is af te sluiten. Zo blijven de koekjes knapperig en behouden ze hun hardheid.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x