Hoe koud wordt koudgeperst?

  • Geplaatst op
  • Door Vera Wijsman
  • 0
Hoe koud wordt koudgeperst?

Ik krijg vaker de vraag gesteld of onze olijfolie koudgeperst is. In het kort: JA. Maar ik wil graag uitleggen waar deze vraag vandaan komt. Er zijn verschillende kwaliteiten olijfolie te koop waaronder extra vierge , vierge en pomace. Wij verkopen uitsluitend extra vierge, extra vergine olijfolie. Dit is namelijk de allerbeste olijfolie. Deze heeft een zuurgraad van niet meer dan 0,8 procent en mag de titel extra vergine olijfolie voeren als de smaak goed (zonder fouten) wordt bevonden en als ze de tests in het laboratorium heeft doorstaan. Dus een zuurgraad van niet meer dan 0,8 procent. Extra vergine olijfolie is per definitie van de eerste persing, in het verleden werd de uitgeperste brij nog een keer verhit om zodoende de laatste restjes olijfolie op te vangen. Nu wordt er gewerkt met hoogwaardige machines die alle olijfolie weten te persen uit deze eerste persing. Vandaar ook koudgeperst.

Om een top kwaliteit olijfolie te maken is het belangrijk dat de geplukte olijven zo snel mogelijk worden verwerkt tot olie. Dat betekent dat de aanvoerroutes zeer kort moeten zijn, van olijfboomgaard tot olijvenpers, alles moet snel verwerkt worden. De olijfolie van Frantoi Berretta wordt gemaakt van de beste olijven en snel verwerkt in de eigen persen. De trots van Franco verkrijgbaar bij Amesi.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Recente artikelen
Tags