De beste Olijfolie

  • Geplaatst op
  • Door Vera
  • 0
De beste Olijfolie

https://www.amesi.nl/aceto-balsamico-12-jaar

Italianen zijn super trots op hun producten. En natuurlijk komt uit hún regio het allerbeste. Wij van Amesi zijn ook trots op onze Italiaanse delicatessen. Onze olijfolie uit Sicilië vinden wij de allerbeste extra vergine olijfolie.

 

Italianen mag je gerust chauvinistisch noemen. zeker als het op het gebied van eten en drinken aankomt. Maar geef ze eens ongelijk, niet voor niets is de Italiaanse keuken het meest populair. 

 

De Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken staat of valt natuurlijk met het gebruik van de beste olijfolie. Volgens de Sicilianen komt de beste olijfolie natuurlijk uit Sicilië, en wij zijn het daar helemaal mee eens. Vooral de extra vergine olijfolie van Frantoi Berretta blijft onze favoriet.

 

Frantoi Berretta is een familiebedrijf, opgericht in 1905, gevestigd in het oosten van Sicilië: in Mirabella Imbaccari, tussen de Ennesi-heuvels en het Iblei-gebergte in het oosten van Sicilië. Het is een eigenzinnig bedrijf, dat al 3 generaties vasthoudt aan tradities maar altijd zoekt naar de beste innovaties en technologieën om het beste uit hun olijven te halen. 

De olijvenoogst in de eerste week van oktober dient zo snel mogelijk verwerkt te worden om de kwaliteit te behouden. Zorg voor detail, streven naar perfectie en de nieuwste technologie maken de olijfoliën van Frantoi Berretta tot de beste die wij geproefd hebben. 

 

Welke olijvensoorten zijn het lekkerst?

Er worden diverse olijvensoorten geproduceerd en daarvan worden blends samengesteld, maar sommigen zijn zo delicaat van smaak dat ze als monocultivar gebruikt worden. Extra Vergine Olijfolie van één olijvensoort. Een van onze favorieten is de Maccarisi,  geëxtraheerd alleen uit Tonda Iblea-olijven met vroege rijping en lage opbrengsten. Daarom is deze olie ook niet goedkoop helaas. (De Maccarisi is thans uitverkocht, wilt u zeker zijn van een fles reserveer deze dan via [email protected])

En waarom vindt men Frantoi Berretta nu zo eigenzinnig? In de oude olijfmolen hebben ze een B & B gevestigd, ver buiten de toeristische gebieden. En tevens is hier gevestigd het restaurant Ambakarih. 

 

Gelegen in het hart van het prachtige landschap van Mirabella Imbaccari, kunt u daar een fantastische gastronomische ervaring ervaren. Gerechten van de Siciliaanse culinaire traditie worden geserveerd met een moderne twist. Het restaurant is, net als de B&B, modern ingericht met verwijzingen naar de Siciliaanse en Griekse mythologieën. (Kijk eens bij TripAdvisor, het is echt de moeite waard om te bezoeken)

Wij verheugen ons al op de nieuwe oogst en zullen deze dan ook zo snel mogelijk in huis halen.

 

Zo blijven wij genieten van Sicilië!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.