Murgo Wijnhuis, een bijzondere plek voor wijn

  • Geplaatst op
  • Door Tobias Kruisselbrink
  • 0
Murgo Wijnhuis, een bijzondere plek voor wijn

U vindt heerlijke Italiaanse wijnen vinden in ons assortiment. Onze selectie wijnen die wij te koop aanbieden, komen rechtstreeks van ondermeer het wijnhuis Murgo op de helling van de vulkaan Etna.

De wijngaard van dit kleine wijnhuis ligt op de oostelijke helling van de vulkaan Etna, op een hoogte van bijna 500 meter boven zeeniveau. De gebroeders Pietro en Michele Scammacca del Murgo verbouwen hier al sinds het jaar 1860 hun wijnen en zijn daarmee één van de oudste wijnmakers op de Etna. In mijn dagelijkse werk organiseer ik bedrijfsevenementen op Sicilië. Hierdoor kom ik vaak bij Pietro en Michele. Ik ken ze nu ruim twee jaar en bezoek hun prachtige plek op de vulkaan altijd met veel plezier. Ze hebben mooie producten, goede smaakvolle wijnen die ze serveren met heerlijke antipasti. De mensen die ik meeneem naar de gebroeders Murgo hebben zonder uitzondering een fantastische dag!

Michele en Pietro kunnen eindeloos vertellen over hun Italiaans wijnen. De vulkaan Etna laat bijna maandelijks wel een keer van zich horen, waardoor er regelmatig as neervalt. Het as zit vol met mineralen en de druivenstokken groeien daar perfect op. Ook de vele zon uren en het relatief koele klimaat op deze hoogte zorgen voor uitstekende omstandigheden om wijn te produceren. Niet gek dus, dat juist dit gebied, binnen Sicilië als allereerste een beschermde herkomstbenaming kreeg: de Etna DOC. Het wijnhuis Murgo is relatief klein en dat proef je ook in de wijnen. In onze webshop vind je de Etna Bianco, de Lapilli, de Etna Rosato, de Etna Rosso, de Brut en de Brut Rosé terug.

De Etna Bianco, een karaktervolle creatie, is heel geschikt bij hartige aperitiefhapjes en gebakken vis besprenkelt met citroensap. De wijn smaakt fris, licht kruidig en een heeft een vleugje citrus.

De Lapilli komt dichterbij een Chardonnay en is daardoor een wat herkenbaarder wijn. Behalve de milde citrusvruchten kun je in de aroma ook de smaak van noten herkennen.

De Etna Rosato is een heerlijke frisse rosé wijn voor in de zomer. De wijn bezit nog volop frisse zuren, naast een kruidje en natuurlijk fruit dat in de richting gaat van de sinaasappel.

Tenslotte de Etna Rosso, dit is een kruidig fruitige wijn en is net als de Etna Bianco een wijn met karakter. Een goede (serieuze) wijn voor bij rood vlees, maar bijvoorbeeld ook bij oude kaas.

Als verrassing hebben we twee mousserende wijnen aan onze selectie toegevoegd. Beide wijnen worden op de Champagne-manier gemaakt. De Brut of de Brut Rosé is een wijn die je op elk feestje of verjaardag in Italië tegenkomt. Kortom een heerlijke wijn om mee te proosten!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.