De lekkerste frambozen brownie

  • Geplaatst op
  • Door Vera
  • 0
De lekkerste frambozen brownie

Hoe maak je de lekkerste frambozenbrownie? Volg het recept van Massimiliano en je weet niet wat je proeft.

De lekkerste frambozen brownie van Massimiliano

Hiervoor heb je nodig:

200 gram pure chocolade 

250 gram boter 

4 eieren (op kamertemperatuur) 

200 gram frambozensuiker van Lamponi dei Monti Cimini (of gebruik 200 gram bruine basterdsuiker voor een smeuïg resultaat) 

40 gram bittere cacao 

200 gram doppio zero bloem (00)

een half theelepeltje bakpoeder

200 gram frambozencompote van Lamponi dei Monti Cimini

100 gram verse frambozen (eventueel diepvries, maar laat deze dan eerst ontdooien op een vel keukenpapier)

Recept

Breek de pure chocolade in stukjes en laat hem samen met de boter (au bain-marie of in

de magnetron) smelten. Meng alles goed door elkaar met een garde en laat een beetje

afkoelen.

Zeef de bloem, de cacao en het bakpoeder en meng dit door elkaar. Voeg een voor een

de eieren toe en klop alles steeds goed door. Voeg dan de frambozensuiker (of basterdsuiker) toe, roer nog een keer goed door en meng er dan ook het lauwwarme chocolade/botermengsel door.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakvorm van 25 bij 25 centimeter met

bakpapier. Schep de helft van het beslag erin, strijk dit glad en verdeel er de

frambozencompote over. Strijk ook dit glad en schep dan de andere helft van het beslag

erop. Strijk glad, verdeel de frambozen erover en bak de brownie ongeveer een half uur

in de oven.

Check na deze tijd of de brownie gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er

droog uitkomt, is de brownie gaar. Laat voor het serveren even afkoelen.

 

Serveer eventueel met een kloddertje verse slagroom én een beetje frambozencompote naar smaak.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden