Amesi en onze nieuwe ontdekking: Zaffillo, van A naar Z

Amesi en  onze nieuwe ontdekking: Zaffillo, van A naar Z

Begin mei vond in Milaan een grote beurs plaats, de Tutto Food Milano. Natuurlijk kon Amesi daar niet ontbreken en dus werd een bezoek gebracht aan deze grote internationale foodbeurs. Jullie begrijpen wel dat het geen straf dat wij hiervoor naar Milaan moesten reizen, maar het ging natuurlijk om de beurs. Ons doel was door het bezoeken van diverse leveranciers die zich aldaar presenteerden, nieuwe en innovatieve producten te vinden voor ons assortiment. Alles over deze zoektocht vind je in deze blogpost!

 

Tijdens zo'n beursgesprek wordt geproefd, héél veel geproefd. Van de zalige truffelpasta met extra geschaafde truffel tot de extra extra oude Balsamico die in een glaasje wordt geschonken. Want inderdaad deze wordt ook gedronken bij speciale gelegenheden. Er is weer een nieuwe balsamico parel uitgebracht, deze zullen we ook in ons assortiment gaan opnemen. Ook enkele oude bekenden van Amesi hadden een stand op de beurs, zoals onze truffel leverancier: Jimmy Tartufi, en de makers van onze Balsamico producten, Leonardi. 

 

Zafferello, wat is dat?

Vervolgens kwamen wij langs een kleine, gezellige stand waar een aantal prachtige flessen werden gepresenteerd. Limoncello wie kent het niet, dat was bekend, maar Zafferello? Daar hadden wij nog niet van gehoord. En inderdaad, dit was dus een gloednieuw product, een likeur op basis van citroen uit Sorrento IGP, én saffraan. En toen wij dit proefden, waren we verkocht. Wat een aroma: fris, heel licht bitter, warm zoet, maar niet te zoet. Perfect als digestief, maar het is ook perfect met roomijs te combineren. Zafferello is bedacht door een groep ondernemers die door de liefde voor hun Italië én de traditionele Italiaanse producten worden gedreven. Hun missie: topproducten maken van de beste grondstoffen én met hulp van traditioneel vakmanschap.

 

Naast Zafferello en Limoncello maken zij ook: Arancello: een unieke likeur gemaakt van 100% bio sinaasappels uit Ribera (Sicilië), ceylon kaneel en saffraan, Safa Sambuca: likeur, gemaakt van steranijs, wilde venkelbloemen én saffraan én Grappa Zeta, een Grappa Riserva die 18 maanden wordt gelagerd in eiken vaten. 

 

Meenemen, meenemen, meenemen!

Tja en na al dat proeven was ik verkocht, ik wilde dit assortiment likeuren naar Nederland brengen.

En dat is gelukt, de eerste "proeverij" vond plaats tijdens de Cibo di Strada te Winselerhof en gelukkig reageerden de bezoekers aan onze stand heel positief. We hebben zelfs zo goed verkocht dat enkele producten al uitverkocht zijn.

Onze nieuwe order ligt al klaar, maar aangezien de producten worden gebotteld op bestelling én het bedrijf kleinschalig is moeten we nog even geduld hebben. 

 

Meer weten over onze likeuren van o.a Zafferello? Kijk dan hier!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.