Biologische Risotto 1kg

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Biologische Risotto 1kg
  • Biologische Risotto 1kg
€ 6,00 Incl. btw

-Wat-
*biologische risotto *
-Smaak-
*gevulde en romige risotto*
-Soort tarwe-
*100% biologische baldo risotto rijst*
-Inhoud-
*1000 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Biologische Risotto 1kg

Deze risotto wordt biologisch verbouwd voor Girolomoni door lokale rijstverbouwers uit de provincies Turijn en Vercelli, twee provincies in Italië die bekend staan om haar rijstvelden. De rijst wordt uitsluitend geteeld met behulp van natuurlijke methoden door biologische gecertificeerde boeren. De rijst is van het baldo ras is een hoge kwaliteit rijst en ideaal voor het bereiden van rijke en romige risotto’s.

Inhoud 1000 gram
Ingrediënten 100% biologische baldo risotto rijst
Kooktijd 15 - 20 minuten
Houdbaarheid  24-36 maanden

Biologische Risotto

Deze risotto baldo is een Italiaanse kort-korrelige rijst. Het is een cultivar van de Japonica, een superfino, een kruising van de Arborio en de Stirpo 136. Het is een gemakkelijk te verbouwen rijstsoort met een hoge opbrengst, en minstens zo belangrijk: superieur in rijke en romige risotto's.

De korrel heeft een voor een superfino rijst zeer hoog amylosegehalte en is daardoor vormvast. Het is een rijstsoort dat bij uitstek geschikt is voor het maken van risotto's.
- Vochtratio: 3,0 (dl vocht per 100 gram rijstkorrel)
- Kooktijd: 14-16 min
- Amylose: 20,5%

 Rijst van het superieure Baldo ras
100% biologisch
 Ideaal voor romige risotto gerechten

De Baldo staat bekend als een goede risotto-rijst, zoals hiervoor beschreven. Door het relatief lage amylosegehalte neemt de korrel gemakkelijker vocht op dan andere rijstsoorten als Vialone of Carnaloni, die beide een zeer hoog amylosegehalte hebben. Wees er daarom attent op de rijst niet te overkoken, waarbij hij papperig en plakkerig wordt. Het is goed om de Baldo rijst even te laten rusten alvorens de rijst op te dienen.

Over Girolomoni 

Girolomoni is een kleine coöperatie en pastaproducent uit de regio Le Marche. Het bedrijf is voornamelijk bekend om zijn biologische producten en voeding.

De geschiedenis van Girolomoni begint in 1971, als oprichter Gino Girolomoni, een jonge burgemeester is van de kleine gemeente Isola del Piano in de regio Le Marche. Hij ziet het platteland leeglopen door zorgen over de werkgelegenheid. Hij zoekt naar manieren om het tij te keren. Met zijn voorliefde voor de natuur en de landbouw begint hij met initiatieven die gericht zijn op de bevordering van de winning en het ondersteunen van de oude agrarische cultuur. Hij organiseert cursussen over biologische landbouw en conferenties welke intellectuelen, journalisten en technici aantrekt uit heel Italië.

Dat alles leidt uiteindelijk op 13 juli 1977 tot de oprichting van een landbouw coöperatie genaamd “Cooperativa Agricola Alce Nero”, welke na zo'n 25 jaar verandert in “Montebello”. Na de dood van Gino Girolomoni in maart 2012, verandert de naam van het bedrijf weer en krijgt het uiteindelijk de naam van zijn oprichter, “Girolomoni”.

Hoewel de pasta wordt gemaakt van verschillende graansoorten uit het hele land, vindt het gehele productieproces van Girolomoni nog steeds plaats in de heuvels van Montebello nabij het dorpje Isola del Piano. Met zo’n dertig aandeelhouders en vijftig medewerkers is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de biologische landbouw.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x