Biologische Extra Vergine Olijfolie uit Sicilië
Biologische Extra Vergine Olijfolie uit Sicilië
Deze biologische olijfolie Terra is ontstaan uit volledige biologische teelt. De olijfolie bestaat uit een blend van twee olijven, 50% Biancolilla en 50% Nocellara de Belice. Geteeld in de directe omgeving van de Etna (Sicilië).
Inhoud | 250 ml |
Ingrediënten | biologische extra vergine olijfolie |
Gebruik | ideaal over voorgerechten, vis en soepen |
Regio | Mirabella Imbaccari, Catania, Sicilië |
Producent | Frantoi Berretta |
Productiegebied | Tussen Enna en de Iblei heuvels |
Hoogte | 400 - 600 meter boven zeeniveau |
Olijven | 50% Biancolilla en 50% Nocellara de Belice |
Oogsttechniek | met de hand geoogst |
Oogstperiode | eerste week van oktober |
Biologische Olijfolie
Deze biologische olijfolie is geheel biologisch geproduceerd. Dat betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest zijn gebruikt bij het begeleiden van de groei van de olijven. De olijfolie heeft een goudgele kleur en ruikt naar een groot boeket van amandel en zwarte peper. De smaak kenmerkt zich door een complexe persoonlijkheid van kruiden tinten met basilicum, munt en tijm. De smaak van de olijfolie komt het beste tot haar recht bij gebruik van vis, knoflook brood, soep of gegrild vlees.
√ Volledig biologisch geproduceerd
√ Goudgele kleur
√ Complexe smaak van basilicum, munt en tijm
Herkomst Olijfolie
Frantoi Berretta is opgericht in 1905 in Mirabella Imbaccari, een klein dorpje verscholen tussen de heuvels nabij Enna en de Monti Iblei heuvels nabij het stadje Caltagirone (op Sicilië), bekend om zijn prachtige aardewerk en zijn beroemde trap.
Het grondgebied van Frantoi Berretta bestrijkt het hele heuvellandschap Imbaccari en de omliggende landgoederen Feudo Baldo, Sottano, Soprano en het Imbaccari Sottano (vandaar de namen van de olijfoliën). Het is een gebied met een rijk erfgoed in olijventeelt welke teruggaat tot enkele duizenden jaren geleden. Een gebied dat al eeuwen wordt geroemd om de kwaliteit van zijn olijfolie vanwege een gunstig klimaat en bodemgesteldheid.
Vandaag de dag is Frantoi Berretta een hypermodern bedrijf met aandacht voor details. Het gehele productieproces, van het moment van de olijfoogst in de eerste week van oktober tot het frezen (persen van de olijven) gebeurt in minder dan 48 uur. Het resultaat is een prachtige lijn van producten met unieke eigenschappen gemaakt volgens oude Siciliaanse tradities.
Bekijk hier het verhaal van Frantoi Berretta
Heel erg lekker! Ik gebruik deze om brood (ciabatta) mee te dippen. Er hoeft van mij zelfs geen balsamico azijn erbij, puur al een genot.
Erg lekker voor over de pasta om het gerecht af te maken. Als je een theelepeltje puur proeft, dan ervaar je waar het verschil in deze olie echt in zit!
