Zaffillo Arancello 10 cl

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Zaffillo Arancello 10 cl
  • Zaffillo Arancello 10 cl
  • Zaffillo Arancello 10 cl
Zaffillo
€ 9,95 Incl. btw

-Wat-*Unieke likeur, gemaakt van 100% bio sinaasappels uit Ribera (Sicilië), ceylon kaneel en saffraan *-Smaak-*vol, zeer aromatisch, fris, -Lekker als-* digestief, maar ook zeer geschikt voor een heerlijke cocktail *

Op voorraad
Levertijd:
1-2 Werkdagen
Artikelnummer:
ARCL-0010

Zaffillo Arancello 10 cl

Heerlijke likeur bereid met gecertificeerde biologische sinaasappels uit Ribera (Sicilië), ceylon kaneel en 100% pure saffraan en alcohol. Uiteraard zonder toegevoegde kleurstoffen of aroma's.

De likeur heeft een intens en aromatisch aroma van sinaasappel, een smaak van zoete alcohol met aangename tonen van sinaasappelschil, kaneel en saffraan. Vol in de mond, dicht, fris.

Uitstekend als digestief, maar ook zeer geschikt voor het maken van desserts en cocktails. Mail ons voor recepten: info@amesi.nl Of bedenk zelf een recept met deze veelzijdige likeur en stuur dit naar ons op, de beste recepten zullen wij plaatsen op onze pagina en natuurlijk belonen met een lekkere verrassing.

                                           Saffraan: het rode goud

Saffraan is dankzij de inhoudsstof crocine zowel een antidepressivum als een afrodisiacum en heeft een hoog gehalte aan antioxidanten. De werking van de saffraan is wetenschappelijk vastgesteld.

Saffraan wordt ook wel eens “sunshine spice” genoemd, niet in verband met de gele kleur maar omdat het een positieve invloed heeft op je humeur.

De saffraan welke wordt gebruikt bij de bereiding van Zaffarello, Arancello en Safa Sambuco komt uit Iran, het vroegere Perzië en is van de hoogste gecertificeerde kwaliteit.

                                           Productie

Voor de kostbare saffraan worden delen van de stampers van de saffraan krokus handmatig geoogst: de stijlen en de stempels, die zowel smaak- als kleurstof zijn. Na het oogsten worden de stijlen en stempels gedroogd. Dit drogen gebeurt in droogkasten met een warme luchtstroom of in de zon. De hoogste kwaliteit saffraan komt van de bloedrode stempels, het bovenste deel van de gedroogde stijlen. Voor een kilo gedroogde saffraan zijn circa 150.000 bloemen nodig, wat overeenkomt met een areaal van circa 2000 m2 saffraan planten.

Saffraan heeft een licht bittere smaak en een aangenaam aroma dat doet denken aan honing. Slechts één draad saffraan is voldoende om een liter heet water in een uur diepgeel te kleuren.

De arbeidsintensieve teelt maakt saffraan tot een kostbare specerij, het wordt daarom ook wel het rode goud genoemd.

                                          Ribera sinaasappelen

De sinaasappelen hebben een zoete smaak en zijn makkelijk te schillen. De Ribera heeft een perfecte balans tussen het zachte en vlezige deel van de vrucht. Het vele sap maakt dat de sinaasappel ook als perssinaasappel gebruikt kan worden. De schil wordt niet behandeld met bestrijdingsproducten waardoor deze geschikt is voor verschillende gastronomische bereidingen.

 

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x