Klassieke Antipasti

Sorteren op:

-Wat-*Caponata, een Siciliaans (bij)gerecht met als belangrijkste ingrediënt aubergine *-Smaak-*aubergine, tonijn, licht pittig*-Lekker bij-*brood, als lunchgerecht of warm als bijlage bij vis*
-Inhoud-
*300 gram*
€9,80
-Wat-*gezouten Siciliaanse kappertjes*-Smaak-*pikant en friszuur*-Lekker bij-*tonijn, salades, rijst, couscous, pasta met vis*
-Inhoud-
*390 gram*
€11,95
-Wat-*gezouten Siciliaanse kappertjes*-Smaak-*pikant en friszuur*-Lekker bij-*tonijn, salades, rijst, couscous, pasta met vis*
-Inhoud-
*200 gram*
€6,50
-Wat: *Siciliaanse uienconfituur, een heerlijk bijgerecht bij wild, vlees en paté. Gemaakt van de beste Siciliaanse uien volgens traditioneel recept.
€5,85
-Wat-*rode uien ingelegd in olie*-Smaak-*zoet en licht scherp*-Lekker bij-*vlees, salade, lasagne*
-Inhoud-
*270 gram*
€5,50
-Wat-*Siciliaanse appelkappertjes*-Smaak-*pikant en friszuur*-Lekker bij-*salades, rijst, couscous, pasta met vis, antipasti*
-Inhoud-
* 570 gram*
€10,50
-Wat-*Siciliaanse appelkappertjes*-Smaak-*pikant en friszuur*-Lekker bij-*salades, rijst, couscous, pasta met vis, antipasti*
-Inhoud-
*300 gram*
€5,95
68% aubergine, olie van zonnebloempitten en een scheutje extra vierge olijfolie, zout, knoflook en peperoncini
570 gram
€11,95
68% aubergine, olie van zonnebloempitten en een scheutje extra vierge olijfolie, zout, knoflook en peperoncini
€7,80
-Wat-*rustieke groene olijven*-Smaak-*licht bitter en wat zure smaak*-Lekker bij-*als antipasti bij start van de maaltijd*
-Inhoud-
*270 gram*
€4,95
-Wat-*gemarineerde knoflooktenen in extra vierge olijfolie*-Smaak-*aromatisch en kruidig*-Lekker bij-*pasta's, sauzen, wild en vlees*
-Inhoud-
*300 gram*
€5,65
-Wat: *Siciliaanse peperoncino confituur, een heerlijk bijgerecht bij kaas, vlees en paté. Gemaakt van de beste Siciliaanse peperoncino volgens traditioneel recept.
-160 gram
€6,50

Antipasti


Antipasti betekent in het Italiaans zoiets als 'voorgerecht'. Verschillende Italiaanse hapjes kunnen deel uitmaken van het voorgerecht. De antipasti zijn vaak onderverdeeld in warme en koude Italiaanse hapjes. Dit kunnen eenvoudige (bestaande uit een enkele basis ingrediënt) of meer complexe (bestaande uit meerdere ingrediënten) hapjes zijn. Het voorgerecht wordt geserveerd in kleine hoeveelheden, haar taak is immers om de eetlust op te wekken in afwachting van de hoofdgerechten. Als een voorgerecht geserveerd wordt in een grote hoeveelheid dan noemt men dit een "vlakke start".

Vanuit de binnenlanden van Sicilië brengen wij u verschillende antipasti. Deze antipasti kunt u serveren als eenvoudig voorgerecht maar ze zijn ook geschikt om salades en andere Italiaanse hapjes mee te maken. Probeer verschillende smaken zoals bijvoorbeeld kappertjes, cucunci (appelkappertjes), gegrilde aubergine, (melanzane grigliate), gegrilde ui (cipolle grigliate), caponata, Siciliaanse olijven, gemarineerde knoflook: aglio marinato. Of wat dacht u van ansjovisfilet met kappertjes, of pistache, of gevulde paprika's met tonijn. Kortom, er zijn zoveel mogelijkheden voor een heerlijke antipasti schotel. Hiermee komt u altijd goed voor de dag.

 

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x