Deze zachte glutenvrije "biscuits" met amandelspijs zijn de zoete trots van Sicilië. In de Siciliaanse keuken wordt amandelspijs veel gebruikt bij de bereiding van de lekkerste koekjes, gebakjes en taarten. Amandelspijs is officieel erkend als een traditioneel Siciliaans voedingsproduct, mits gemaakt van Siciliaanse amandelen natuurlijk.
WAT IS HET VERSCHIL MET MARSEPEIN?
Marsepein bevat veel meer suiker, is daardoor zoeter en minder korrelig. De Siciliaanse amandelspijs wordt uitsluitend gemaakt van Siciliaanse amandelen.
Inhoud | 100 gram |
Ingrediënten | amandelen, acaciahoning, eiwit en suiker |
Gebruik | voor bij thee en koffie en dessert |
Amandelspijs is een van de meest bekende zoetwaren van Sicilië. De amandel patissiers werken hier op traditionele manier met honing en eiwit, totdat een zuivere amandelmassa ontstaat. Deze wordt verder op smaak gebracht met citroen of sinaasappel en een beetje suiker.
Andere aanverwante Siciliaanse specialiteiten zijn de biscuits met hazelnootspijs of pistachespijs.
Glutenvrij
Zachte Italiaanse koekjes
Gevuld met zachte amandelspijs
De Siciliaanse zoetwaren specialiteit