Truffelzout met Zwarte Truffel

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Truffelzout met Zwarte Truffel
  • Truffelzout met Zwarte Truffel
  • Truffelzout met Zwarte Truffel
  • Truffelzout met Zwarte Truffel
  • Truffelzout met Zwarte Truffel
  • Truffelzout met Zwarte Truffel
€ 4,75 Incl. btw

-Wat-
*truffelzout met zwarte truffel uit Umbrië*
-Smaak-
*zachte delicate truffel*
-Lekker bij-
*gebraden en gebakken vlees, aardappeltjes, omelet, roerei*
-Inhoud-
*30 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Truffelzout met Zwarte Truffel

Als je zwarte truffels toevoegt aan zout ontstaat er een heerlijke combinatie. Vooral als het zeezout uit Maldon, Engeland komt dat bekend staat om zijn topkwaliteit. Voeg daar de heerlijk delicate aardse smaak van zwarte truffel aan toe en je hebt een bijzonder en veelzijdig product voor in de keuken. Maldon zeezout heeft een vlokkerige textuur en een wat minder scherpe smaak dan normaal zout en is daarom zeer geliefd. Door de zwarte truffel is het een smaakmaker die bij vele gerechten past.

Inhoud 30 gram
Ingrediënten natuurlijke Maldon zoutvlokken 98%, gedroogde witte truffel 1%
Gebruik op smaak maken van gebakken en gebraden vlees, over aardappeltjes, door de omelet

Gebruik van truffelzout

Truffelzout is enorm veelzijdig. Zo breng je er steak en gebraden vlees heerlijk mee op smaak, geef je net wat extra’s aan aardappeltjes, gestoomde groenten, pasta’s en risotto. Maar ook minder voor de hand liggende combinaties, zoals roereieren met truffelzout en geroosterde maïskolf met truffelzout.

 Maldon zeezout uit Engeland  
Zwarte truffel ‘Tuber Melanosporum Vitt’ uit Umbrië 
100% natuurproduct 

Truffelzout bewaren

Bewaar truffelzout op een donkere en koele plek, dan kun je nog lang genieten van deze voortreffelijke smaakmaker.

Over Maldon zeezout

Zeezout uit Maldon in Engeland geniet wereldwijde faam. De zeezout vlokken worden met liefde gebruikt over de hele wereld, van thuiskoks tot chef-koks. Maldon zeezout wordt gekenmerkt door een zachte, schilferige structuur van kristallen en blinkt uit in zuiverheid. Iets wat tot uiting komt in de frisheid van de smaak: een bewijs van de fijne en pure voedingstoffen. Het productieproces is vrij simpel. Het zeewater wordt gefilterd en gekookt waarbij alle onzuiverheden worden verwijderd. Vervolgens wordt het verhit totdat het zout kristalliseert. De kunst hierbij is de temperatuur en de timing. Het resultaat zijn de zuivere witte frisse schone zoutkristallen die zo kenmerkend zijn voor Maldon zeezout.

Zouthandel en het graafschap Essex, waar Maldon in ligt, gaan al duizenden jaren terug. Toen werd daar zeewater gedeeltelijk verdampt en vervolgens verwarmd in potten van klei boven open vuur. Wanneer het water was verdampt, werden de potten opengebroken om de kostbare zout te winnen. Het gebied rondom Maldon heeft een ideaal habitat voor het produceren van zout. Zo is het getij gunstig en is er relatief weinig neerslag. Dit veroorzaakt een hoog zoutgehalte. Ideaal voor de winning ervan dus. Tot op de dag van vandaag blijft de zoutwinning van groot belang voor het gebied. Dit komt onder andere terug in de plaatsnamen in het graafschap Essex die gerelateerd zijn aan zout en verschillende zoutwinningsfestivals. Tegenwoordig zijn de zoutmakers in Maldon de laatste overlevende van de ooit wijdverspreide zoutindustrie in Essex en daarmee trotse vaandeldrager van de traditionele hoge kwaliteit zeezout.

Bekijk hier het verhaal van Jimmy Tartufi

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x