Tagliatelle

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Tagliatelle
€ 4,95 Incl. btw

-Wat-
*ambachtelijke Tagliatelle uit Le Marche, Italië*
-Smaak-
*stevige bite*
-Lekker bij-
*pasta met zalm en spinazie*
-Inhoud-
*250 gram*

Niet op voorraad
Levertijd:
1 - 2 weken

Tagliatelle

Inhoud 250 gram
Ingrediënten durum tarwe, verse scharreleieren, griesmeel
Kooktijd 1 - 2 min
Houdbaarheid 24 - 36 maanden

Tagliatelle uit de Marche

Fantastische tagliatelle uit de Marche regio in Italië. De brede slierten geven deze lange pasta een stevige 'bite'. Gemaakt van de meest hoogwaardige durum tarwe en scharreleieren. Tagliatelle is natuurlijk een klassieker met zalm en spinazie. Deze tagliatelle van La Campofilone staat bekend als een van de beste die je in Italië kunt vinden. Deze pasta is gemaakt van ingrediënten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De kwaliteit komt onder andere tot uiting in korte kooktijd die vergelijkbaar is met verse pasta. In nog geen 2 minuten staat er een heerlijke 'dampende' tagliatelle klaar. Voeg verse ingrediënten toe en je hebt een echte 'il primo' bereidt.

- De beste ingrediënten
- Tagliatelle met een voortreffelijke smaak
- Korte kooktijd
- Prachtig verpakt

Tagliatelle historie

Tagliatelle ook wel fettuccine zijn typische pasta uit het Midden en Noorden van Italië. De naam van Tagliatelle komt van de Italiaanse werkwoorden "tagliare" of "affettare", omdat de pasta wordt verkregen door het verspreiden van het deeg in deze vervolgens in dunne slierten te snijden. Er zijn ook allerlei variaties van Tagliatelle te vinden. Eén variant zijn de groene Tagliatelle waarbij het deeg komt van snijbiet of spinazie. Tagliatelle wordt ook vaak aangeduid als bolognese noedels, door hun sterke gelijkenis op de noedels die hun herkomst hebben in de Aziatische keukens. 

Volgens de legende werd Tagliatelle in 1487 uitgevonden door de Bolognese meester Zefirano, hij was de persoonlijke chefkok van Giovanni II Bentivoglio, een Italiaanse edelman die van 1463 tot 1506 als tiran over Bologna regeerde. Hij zou de pasta hebben geintroduceerd ter gelegenheid van het huwelijk van zijn zoon Hannibal II met Lucrezia, de onwettige dochter van de hertog van Ferrara. 

Tagliatelle met zalm

In de Italiaanse keuken wordt Tagliatelle vaak met zalm en bijpassende saus gecombineerd. Het is dan ook één van de bekendste toepassing van Tagliatelle. De pasta krijgt heerlijke smaak door de zalm te verrijken met een bijpassende roomsaus. Voeg hierbij een klein beetje witte wijn toe aan de saus voor nog meer smaak. Om de Tagliatelle met zalm helemaal af te maken, kun je deze extra graneren met bijvoorbeeld gemalen pistachenoten. Voeg eventueel een ui en wat peper toe voor nog meer smaak. 


Over La Campofilone
La Campofilone is een ambachtelijk familiebedrijf gevestigd in het hart van de regio Marche in Italië. Het draagt dezelfde naam als het kleine dorp waar het gevestigd is. Het dorpje Campofilone geniet wereldwijde bekendheid om zijn oude traditie van eierpasta maken. Sinds 1912 houdt de familie Rossi zich bezig met het maken van pasta van de hoogste kwaliteit. Het succes van de premium pasta van La Campofilone zit in de selectie en productie van de grondstoffen volgens de strengste kwaliteits- en gezondheidscriteria, mét behoud van de erkende Italiaanse pastatraditie.

Productieproces
De ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd en komen alleen uit de regio Marche en bestaan uit:

- Harde GMO-vrije tarwe met een uitstekende proteïnewaarde (> 14,5%)
Biologisch griesmeel
- Verse eieren van vrije uitloop kippen die gevoed worden met biologische granen

Het productieproces van de pasta vindt vervolgens plaats bij lage temperaturen (25 - 30 °C). Tijdens de laatste fase, het drogen, komt de temperatuur gedurende 20 - 48 uur niet boven de 36 °C uit. Door deze lage tempraturen behoudt de pasta eiwitcomponenten en worden aminozuren, die essentieel zijn voor menselijke groei, niet verlaagd. Met als resultaat een fantastisch kwaliteitsproduct dat wereldwijde erkenning heeft gekregen. De internationale Good Egg Award van Compassion in World Farming is hier een mooie bevestiging van.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x