Italiaanse Pesto

Sorteer op:

-Wat-
*pesto van amandelen*
-Smaak-
*lichte zoete smaak van amandelen*
-Lekker bij-
*saus voor pasta, garnering voor vlees en vis*
-Inhoud-
*180 gram*
€4,95
-Wat-
*pesto van pistachenoten*
-Smaak-
*smeuïge pistache smaak*
-Lekker bij-
*saus voor pasta, garnering voor vlees en vis*
-Inhoud-
*180 gram*
€6,25
-Wat-
*pesto van Siciliaanse pistache*
-Smaak-
*zachte en zoetige pistachesmaak*
-Lekker bij-
*saus voor pasta, garnering voor vlees en vis*
-Inhoud-
*130 gram*
€5,95
-Wat-
*pittige pestosaus voor pasta*
-Smaak-
*peperoncino, amandelpaddenstoel, tomaat en kaas*
-Lekker bij-
*pasta of pastasalade of door pastasaus*
-Inhoud-
*180 gram*
€5,25
-Wat-
*pesto van sardientjes en gemalen pepertjes*
-Smaak-
*vis met een vleugje pittig*
-Lekker bij-
*door pastasaus, pasta of pastasalade*
-Inhoud-
*180 gram*
€5,25
-Wat-
*griekse pesto*
-Smaak-
*ansjovis en wilde venkel*
-Lekker bij-
*door pastasaus, pasta of pastasalade*
-Inhoud-
*180 gram*
€5,25
-Wat-
*ambachtelijke pesto met tonijn*
-Smaak-
*zachte smaak van tonijn en artisjokken*
-Lekker bij-
*door pastasaus, pasta of pastasalade*
-Inhoud-
*180 gram*
€5,25
-Wat-
*frisse en scherpe pestosaus*
-Smaak-
*wilde venkel, amandelen, tomaat en pepers*
-Lekker bij-
*door pastasaus, pasta of bij een stokbroodje*
-Inhoud-
*180 gram*
€5,25

Italiaanse pesto


De meesten denken bij pesto in eerste instantie aan Pesto Genovese, een typisch streekproduct uit de regio Ligurië. De basisingrediënten van deze pesto zijn basilicum met fijn gemalen pijnboompitten, knoflook, Pecorino en/of Parmezaanse kaas, zeezout en extra vierge olijfolie. Er zijn echter veel meer pesto varianten. Zo heeft elke streek zijn eigen variant. De pesto's van Amesi zijn gemaakt van typische Siciliaanse producten als amandelen, pistache noten, wilde venkel, ansjovis, sardientjes, tonijn en pepers. De combinaties van deze streekproducten zorgen zo voor unieke smaken! Pesto werd oorspronkelijk altijd gewreven in een vijzel. Echter zijn de meeste Italianen vandaag de dag overgestapt op moderne keukenmachines. Zoals bij vele streekproducten in Italië gaat het veelal om de eenvoud van de gerechten. Het is erg belangrijk om de meest waardevolle ingrediënten te gebruiken bij het maken van pesto. Omdat alleen deze ingrediënten de functies bevatten die een uiteindelijke smaak van topkwaliteit goed kunnen waarborgen. Alleen dan krijg je de gewenste smeuïge pestosaus.

Gebruik pesto

In Italië wordt pesto hoofdzakelijk en alleen gebruikt als pastasaus door de pasta. In Nederland is pesto razend populair en wordt pesto ook gebruikt voor op de toast, als saus bij vlees (carpaccio van ossenhaas, varkens- of kipfilet), als smaakmaker door salades, op de pizza of als beleg op broodjes. 

Pesto kopen

Bijzondere Italiaanse pesto kopen via onze webwinkel is niet alleen eenvoudig, maar ook snel. Bestelt u vóór 17:00 uur dan heeft u de volgende dag al uw pesto in huis. Zo is de pesto pistache een uniek product en is ideaal pesto gerecht voor doordeweeks. Het smaakt fantastisch, is gezond en het is zo klaar. Probeer ook eens de pesto met wilde venkel en amandel, of met typische Siciliaanse vissoorten als tonijn, sardientjes en ansjovis. Tot slot is er voor wie van pittig houdt de pittige rode pesto, welke de toepasselijke naam 'pesto Etna' heeft.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x