Saba Balsamico

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Saba Balsamico
€ 10,75 Incl. btw

-Wat-
*Balsamico Saba uit Modena*
-Smaak-
*zoet*
-Lekker bij-
*vlees, groenten, desserts, dranken*
-Inhoud-
*250ml*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Saba Balsamico

Saba is prachtig natuurproduct, gemaakt van puur druivenmost. Er wordt dus geen wijnazijn toegevoegd. Het is een stroperige en fruitige zoetmaker die perfect past bij vlees, salades, kazen, yoghurt, maar ook als basis voor allerlei marinades. Deze Saba balsamico azijn heeft zo’n 4 jaar gerijpt op verschillende soorten hout wat het een prachtig volle zoete smaak geeft!

Inhoud 250 ml
Ingrediënten 100% druivenmost
Producent Acetaia Leonardi
Merk Don Giovanni
Regio Modena, Italië

  Gemaakt van puur druivenmost!
  Zeer bijzondere zoetmaker
  Rechtstreek uit Modena, Italië

Oorsprong van Saba balsamico azijn

Saba wordt wel gezien als de eerste balsamico azijn in de geschiedenis. Het stamt uit de Romeinse en Egyptische tijd (ongeveer rond 1000 na Christus) en is één van de eerste producten gemaakt van druivenmost. Oorspronkelijk werd Saba gemaakt van Trebbiano en Lambrusco druiven, maar tegenwoordig ook van andere druivensoorten uit de regio van Modena. De druiven worden gekookt totdat de vloeistof dik genoeg is en het volume is teruggebracht tot minder dan 50%. Vroeger werd Saba voornamelijk gebruikt voor het zoeten nagenoeg alles. Het werd onder andere gebruikt bij gedroogd en gekookt vlees, wild gevogelte en wild, graangerechten en als zoetstof voor andere dranken. Ook toen al werd het al gezien als een product van hoge waarde, getuige het feit dat het vaak als geschenk diende in adellijke kringen.

Gebruik van Saba

Deze natuurlijke zoetmaker met hinten van pruim en rozijn, is ideaal om marinades te zoeten, maar ook vlees, kip, gegrilde groenten en desserts zoals taarten, cake en ijs. Het is zelfs zo zoet, dat het als natuurlijke zoetstof in dranken zoals thee kan worden gebruikt.

Leonardi balsamico

Acetaia Leonardi is een familiebedrijf op het platteland van Modena dat al decennialang bestaat. Het balsamico azijn wordt al sinds 4 generaties volgens onveranderde traditie gemaakt. Alle balsamico producten zijn gemaakt van ingrediënten uit de lokale wijngaarden rond de boerderij, zoals de typische Trebbiano druif en Lambrusco druif. Uit deze twee druiven wordt het gekookte druivensap, most, verkregen. Dit is het basisingrediënt voor alle balsamicoproducten die in de talrijke houten vaten rijpen op de zolders van de ‘Acetaia’. Dit oude azijn heeft een rijke geschiedenis, zo komt balsamico terug in oude geschriften waar het werd aangeboden als luxe cadeau aan adelen, koningen en intellectuelen. Ook werd het vaak opgenomen in bruidsschatten vanwege zijn geneeskrachtige en digestieve eigenschappen en het feit dat het werd gezien als afrodisiacum. Het label Don Giovanni is een complete collectie van balsamico producten speciaal ontworpen voor de culinaire liefhebbers. Het brede assortiment omvat traditionele balsamico van Modena D.O.P.,  balsamico van Modena I.G.P., crèmes, witte balsamico, saba en balsamico parels.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x