Spaghetti aglio olio e peperoncino


Spaghetti met knoflook, olijfolie en rode peper



De spaghetti met knoflook, olijfolie en rode pepertjes is waarschijnlijk één van de meest eenvoudige pastagerechten uit de Italiaanse keuken, mits goed voorbereid natuurlijk. Dit authentieke pastagerecht komt oorspronkelijk uit Rome en was een “piatto povero” (arm gerecht) welke met weinig ingrediënten snel kon worden klaargemaakt.

Voorgerecht of hoofdgerecht
Door zijn eenvoud kan dit pastagerecht prima worden gegeten voorafgaand aan een hoofdgerecht van vlees of vis of gewoon als hoofdgerecht samen met een frisse gemende salade.

Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gr. - Spaghetti
- 2 Teentjes Gemarineerde Knoflook
- 2 Rode pepertjes - Peperoncino
- 5 Theelepels – Olio Santo

Bereidingswijze
1. Kook de spaghetti al dente in een grote pan kokend water met zout.
2. Verwarm ondertussen olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is kun je de rode pepertjes en knoflook toevoegen. Roer het geheel ca. 2 minuten op laag vuur tot de knoflook goudbruin is geworden. Zet op dat moment het vuur uit en verwijder de rode pepertjes en knoflook (indien niet in stukjes gesneden) uit de pan.
3. Giet de spaghetti af en gooi de spaghetti vervolgens in de koekenpan en bak gedurende 30 seconden op hoog vuur alles door elkaar.
4. Serveer de spaghetti warm op het bord en voeg eventueel wat pastakruiden (Pastakruiden Mezzanotte), fijngesneden verse peterselie of een pepertje toe.

Indien je niet zo van pittig eten houdt kun je de pepertjes ook uit het gerecht weglaten.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x