Pasta con pesto di pistacchio e gamberetti

Pasta met pesto van pistache en garnalen



Hoofdgerecht

4 personen
25 minuten bereidingstijd

Er zijn verschillende soorten pasta varianten met de pesto pistache te bedenken. Bijvoorbeeld met spekjes, zwaardvis, mosselen, courgettes of kleine tomaatjes. Onderstaand recept is een variant met garnaaltjes welke op Sicilië in veel vis restaurants op het menu staat.

Ingrediënten
- 320 gr. - Pasta (bijvoorbeeld Fusilli, Busiata of Casarecce)
- 190 gr. - 1 potje Pesto Pistache
- 200 gr. - verse Garnaaltjes van de markt of de supermarkt – alternatief zijn bevroren Garnaaltjes
- 6-7 kleine Tomaatjes
- 1 teentje Knoflook
- Half kopje droge Witte Wijn (om te koken)
- Gehakte Pistachenoten
- Olijfolie
- Zout en (zwarte) Peper

Bereidingswijze
1. Verwarm wat olijfolie in de pan met 1 teentje knoflook. Als je wilt dat de smaak van knoflook niet te overheersend is kun je deze ook gelijk weer uit de pan verwijderen.
2. Doe de verse garnaaltjes in de pan met een half kopje witte wijn. Dit heeft maar 5 minuutjes nodig. Als de garnaaltjes bevroren zijn heeft het 10-15 minuten nodig om te koken en doe je de witte wijn pas op het laatst in de pan (als het water in de pan is verdampt). Kook de garnaaltjes op laag vuur en voeg een beetje zout en peper toe.
3. Snijd de tomaatjes in vieren en doe deze in de pan met de garnaaltjes. Laat het geheel nog eens 5 minuten koken op laag vuur met de deksel op de pan.
4. Kook ondertussen de pasta al dente en voeg zout toe. Giet af en meng de pasta in de pan met de saus en de garnaaltjes.
5. Gooi de pasta in de pan. Doe op dat moment de pesto pistache erbij met 2 of 3 eetlepels vocht. Roer het geheel op laag vuur rustig door elkaar.
6. Strooi als laatste wat fijn gemalen pistachenoten over de pasta ter versiering op het bord.

Pistache noten
Pistache noten hebben opmerkelijke helende eigenschappen: het vermindert de cholesterol, voorkomt hart- en vaatziektes, draagt bij tot de gezondheid van de ogen, huid en in oude tijden werd het ook vaak gebruikt als een remedie voor kiespijn en leverziektes. Hierdoor wordt de pistache met hoge mate voorgeschreven aan mensen die lijden aan een te hoge bloeddruk, diabetes en obesitas. Lees ook onze blog over Pistache. 

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x