Pittige Olijfolie
Pittige Olijfolie
Deze pittige olijfolie is heerlijk om in te wokken of bakken, maar is ook goed te gebruiken bij het maken van sauzen, marinades of voor over de pizza of pasta. Deze olie is gemaakt van Siciliaanse chilipepers welke bekend staan om hun pittigheid!
Inhoud | 180 gram |
Ingrediënten | chili pepers (20%), extra vierge olijfolie, zonnebloemolie |
Gebruik | als basis voor marinade, vlees, in soep en bij wok- en stoofgerechten |
Olijfolie met pepertjes
De basis voor deze pittige smaakmaker is extra vierge olijfolie en gedroogde chilipepers, beide van Siciliaanse komaf. De olie is vrij eenvoudig te maken, maar alles valt en staat met de kwaliteit van de chili pepertjes die worden gebruikt. De soort chilipeper en de manier waarop de pepers zijn gedroogd zijn hierbij van uitermate belang. Siciliaanse chilipepers profiteren van een extra sterke, pittige en intense geur en smaak, die de eetlust en spijsvertering stimuleert. Bovendien zijn chilipepers supergezond. Ze zitten vol met vitamine C en capsaïcine. Capsaïcine is de stof die de scherpe smaak geeft aan de peper. Ook gaat je neus ervan open, waardoor je beter kunt ademen.
√ Pittige smaakmaker
√ 100% Siciliaanse chilipepers
√ Heerlijk over pizza en vlees
Pittige olijfolie gebruiken
U kunt deze pittige olie bij een verscheidenheid aan gerechten gebruiken. U kunt de olie bijvoorbeeld gebruiken als marinade bij het grillen van vlees, maar de olie dient zich ook perfect als dressing bij sauzen, salades, of voor over de pizza of door de pasta. Even schudden en de olie is klaar voor gebruik.
RECEPT
Spaghetti aglio, olio e peperoncino (4 personen)
Spaghetti aglio, olio e peperoncino is een traditioneel Italiaans pastagerecht. Het is één van de meest klassieke, eenvoudige en populaire gerechten in heel Italie gegeten. Daardat de oorsprong van dit gerecht al zeer oud is, kan men niet achterhalen aan welke regio het toebehoord en er zijn daarom ook veel regio’s die het gerecht claimen. Het is een gerecht dat alle Italiaanse mannen kunnen bereiden. Geen gerecht is gemakkelijker en sneller te bereiden dan dit gerecht en toch overheerlijk! Maar zoals met de meeste gerechten die eenvoudig zijn en slechts uit een paar ingrediënten bestaan (ontstaan uit “Cucina Povera” of arme keuken), is de kwaliteit en versheid van de ingrediënten enorm belangrijk.
Benodigdheden:
- 500 gr spaghetti
- 100 ml pittige olijfolie
- 2 knoflookteentjes
- snufje zout
- optioneel; bladpeterselie en Parmezaanse kaas of Pecorino
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in ruim kokend water met wat zout.
2. Verwarm de pittige olijfolie in de pan op laag vuur samen met 2 teentjes knoflook. Laat het geheel maximaal 2 minuten koken in de pan. Pas op: laat de olie absoluut niet te heet worden of aanbranden in de pan!
3. Giet de spaghetti af en meng de spaghetti bij het mengsel van de pittige olijolie met knoflook.
4. Zet de pan terug op laag vuur en roer het geheel nog dertig seconden goed door elkaar. Doe er op het laatst eventueel nog wat gesneden bladpeterselie door.
5. Serveer de spaghetti vervolgens met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Bewaren
Deze pittige olijfolie is lang houdbaar, maar het is wel aan te raden de olie te bewaren op een koele en donkere plek.
