• Pistache Pesto
  • Pistache Pesto
  • Pistache Pesto
  • Pistache Pesto
  • Pistache Pesto
  • Pistache Pesto
€ 5,95 Incl. btw

-Wat-
*pesto van Siciliaanse pistache*
-Smaak-
*zachte en zoetige pistachesmaak*
-Lekker bij-
*saus voor pasta, garnering voor vlees en vis*
-Inhoud-
*130 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Pistache Pesto

Pesto pistache is een bijzondere pesto variant gemaakt van pistachenootjes. Pistachenoten komen voornamelijk uit Bronte, de enige plek in heel Italië waar pistachenoten nog worden geteeld. Bronte ligt op de helling van de vulkaan de Etna, de pistache wordt hierdoor ook wel "het groene goud van de Etna" genoemd. Naast een heerlijk licht zoetige smaak is het ook nog eens heel gezond!

Inhoud 130 gram
Porties 4 - 5
Ingrediënten gemalen pistache (70%), olijfolie, soja, zout, zwarte peper
Gebruik door de pasta en als saus bij vleesgerechten

Pesto pistache

U kunt vast wel de pestovariant  gemaakt van gemalen pijnboompitten, de befaamde pesto genovese (uit Genua). De Sicilianen hebben zo hun eigen versie. Pesto gemaakt van gemalen pistachenoten. De pesto wordt vrijwel op dezelfde manier bereidt. De pistachenoten worden gemalen tot er een dikke massa ontstaat,  waarna er vervolgens verschillende kruiden en specerijen aan toe worden. Op het laatste wordt er olijfolie gevoegd. De pesto pistache is crèmig, iets korrelig maar niet zo vloeibaar als andere pesto’s. Naast dat deze pesto bijzonder lekker is, is pistache ook nog eens erg gezond. Pistache is namelijk laag in cholesterol en natrium, en rijk aan antioxidanten en vitamine B6. Pistache zou zelf een cholesterolverlagende werking hebben en het risico op hart- en vaatziekten verlagen.

  Zeer gezond
√  Unieke delicatesse uit Sicilië 
  Eenvoudig door de pasta

Pistache pesto gebruiken

U kunt deze pesto met pistache gebruiken bij  veel gerechten. De Sicilianen gebruiken de pesto voornamelijk door de pasta. Bijvoorbeeld met een beetje verse ricotta kaas of met garnalen. De pesto wordt ook veel gebruikt als saus bij vleesgerechten als ossenhaas, entrecote, geroosterde kalkoen, e.d.

PESTO RECEPT
Pasta met pesto van pistache en garnalen (4 personen)

Benodigdheden:
- 320 gr. pasta (bijvoorbeeld Fusilli, Busiata of Casarecce)
- 130 gr. pesto pistache
- 200 gr. verse garnalen
- 6 - 7 kleine tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- Half kopje droge witte wijn (om te koken)
- Gehakte pistachenoten
- Olijfolie
- Zout en peper

Bereiding:
1.
Verwarm wat olijfolie in de pan met 1 teentje knoflook. Als je wilt dat de smaak van knoflook niet te overheersend is kun je deze ook gelijk weer uit de pan verwijderen.
2. Doe de verse garnaaltjes in de pan met een half kopje witte wijn. Dit heeft maar 5 minuutjes nodig. Als de garnaaltjes bevroren zijn heeft het 10-15 minuten nodig om te koken en doe je de witte wijn pas op het laatst in de pan (als het water in de pan is verdampt). Kook de garnaaltjes op laag vuur en voeg een beetje zout en peper toe.
3. Snijd de tomaatjes in vieren en doe deze in de pan met de garnaaltjes. Laat het geheel nog eens 5 minuten koken op laag vuur met de deksel op de pan.
4. Kook ondertussen de pasta al dente en voeg zout toe. Giet af en meng de pasta in de pan met de saus en de garnaaltjes.
5. Gooi de pasta in de pan. Doe op dat moment de pesto pistache erbij met 2 of 3 eetlepels vocht. Roer het geheel op laag vuur rustig door elkaar.
6. Strooi als laatste wat fijn gemalen pistachenoten over de pasta ter versiering op het bord.

Bewaaradvies

Om de kwaliteit zo goed mogelijk te houden is het aan te raden deze pesto uit de buurt van licht en warmte te houden. De pesto pistache is 12 maanden houdbaar. Na opening is het goed een scheutje olijfolie over de pesto te doen en het in de koelkast weg te zetten. Zo blijft de pistache, eenmaal geopend, extra lang goed. 

Erwin Geplaatst op 14 Juni 2016 at 12:12

Heerlijke pesto om je stukje vlees in gaar te laten sudderen. De pistache geeft een voortreffelijke smaak aan je stoofgerechtje!

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x