• Pistache Crème
  • Pistache Crème
  • Pistache Crème
  • Pistache Crème
  • Pistache Crème
  • Pistache Crème
€ 8,95 Incl. btw

-Wat-
*pistache crème van befaamde Bronte pistachenoten*
-Smaak-
*volle zoete pistachesmaak*
-Lekker bij-
*op brood, croissants en bereiding van taart en cake*
-Inhoud-
*220 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Pistache Crème

Deze overheerlijk pistache crème komt uit Bronte, een klein Sicliaans stadje dat wereldberoemd is vanwege zijn befaamde pistachenoten. Traditioneel snoepgoed gemaakt van de beste noten en is absoluut een ware traktatie. Ervaar de volle zoete smaak van pistache!

Inhoud 220 gram
Ingrediënten pistache (30%), suiker, plantaardige oliën en gedeeltelijk gefractioneerde vetten, magere melkpoeder, melkeiwit, soja lecithine
Gebruik op brood, als vulling van taart, cake en koek, bij ijs of gewoon lepelen uit het potje


Pistache crème, waar komt het vandaan?

Met deze pistache crème verrast uw gasten en uzelf. Het is bereid met de beste pistachenoten ter wereld uit Bronte, Sicilië. Het heeft een unieke smaak waar de zoete pistache zacht en vol naar boven komt. Een échte traktatie! Het is een volle crème met een hoge concentratie pistache wat daardoor veel smaak en geur geeft. De ontwikkeling van deze crème is een volledig handgemaakt proces en vindt plaats in Bronte. Constante controles zorgen voor de kwaliteit van dit product. Om dat pistache erg voedzaam is geeft het ook nog eens veel energie! Pistache is een plant die afkomstig is uit het Middellandse Zeegebied. De Arabieren zorgden  lang geleden voor de verspreiding op Sicilië. De Bronte pistache staat bekend om zijn hoge kwaliteit en wordt wereldwijd gewaardeerd. Dit komt dankzij de kwaliteit van de planten en de omgeving, zoals het ideale klimaat, de lavagrond, de hoogte (de bomen groeien op zon 400 - 700 meter boven zeespiegel) en gunstige temperaturen. De Bronte pistache heeft een schil van doffe parelkleur en zaden met karakteristieke kleuren van paarsachtig rood en smaragdgroen amandel. Daarmee is hij voller en krachtiger van smaak dan andere soorten pistachenoten.

  Heerlijk vol van smaak
√  Gezond én voedzaam
  Ideale vulling voor gebak

Gebruik

Pistache crème wordt door de Sicilianen vooral gebruikt bij het ontbijt. En heel eenvoudig, dus gewoon op een broodje en in croissants. Uiteraard kunnen de creatievelingen er nog veel meer mee. Wat te denken als vulling van taarten, muffins, cake en koekjes. De Sicilianen gebruiken ook in combinatie met ricotta en als vulling voor de befaamde cannoli. Pistachecrème is zo veelzijdig dat het ook perfect is te combineren met ijs en yoghurt, maar laten we eerlijk zijn…het is gewoon heerlijk snoepgoed, dus ook lepelen uit het potje is toegestaan!

RECEPT PISTACHECAKE
Cake met pistachenoten en -crème

Benodigdheden:
- 6 eieren
- 250g suiker
- half zakje vanille bakpoeder
- honing
- bakboter
- 50 gram gehakte pistachenoten
- 180 gram pistache crème

Bereiding:
Klop de eidooiers met de suiker. Klop de eiwitten stijf. Voeg het mengsel samen met de helft van een zakje vanille bakpoeder, klop het geheel goed door. Beboter een bakblik en giet het mengsel in een voorverwarmde oven en bak het geheel op 150 graden gedurende 45 minuten. Haal hierna de cake uit de oven en snij het horizontaal en vul het met pistache crème. Besmeer hierna de bovenkant van de cake met een dun laagje honing. Verspreid de gehakte pistachenoten gelijkmatig over bovenkant. Laat de cake tot slot een poosje in de koelkast stijven voor het opdienen. Bon appetito!

Pistache crème bewaren

Het is belangrijk om de crème droog en koel te bewaren. Na opening kan je het potje het beste in de koelkast bewaren. Je kunt er dan nog weken van genieten. Tip: in de koelkast kan de crème wat hard worden. Laat het daarom eerst even op kamertemperatuur komen zodat het makkelijk smeerbaar is.

Kees Geplaatst op 23 Juni 2016 at 20:17

Voor Vaderdag gekregen van mijn zoon, een ware traktatie voor op je boterham! Unieke smaak en lekker smeuïg.

H. van Andel Geplaatst op 13 Augustus 2014 at 17:58

Voor wie van bijzondere zoetigheid houdt een echte aanrader.

Bas Geplaatst op 20 Juni 2014 at 12:31

Na een korte vakantie in Sicilië, in Nederland op zoek gegaan naar Pistachecrème die net zo goed was als ik kreeg bij Vincenzo, in zijn B&B onderaan de Etna.
.....
Gevonden!

4.65 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen Uw review toevoegen
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x