Pesto met Pistache

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Pesto met Pistache
  • Pesto met Pistache
  • Pesto met Pistache
  • Pesto met Pistache
  • Pesto met Pistache
€ 6,25 Incl. btw

-Wat-
*pesto van pistachenoten*
-Smaak-
*smeuïge pistache smaak*
-Lekker bij-
*saus voor pasta, garnering voor vlees en vis*
-Inhoud-
*180 gram*

Niet op voorraad
Levertijd:
1 - 2 weken

Pesto met Pistache

Deze pesto pistache, is zoals de Italianen het noemen, een heerlijke saus of voorbereiding om de pastagerechten (de primi piatti) te kruiden of van extra smeuïge smaak te voorzien. De pesto geeft de pasta de typische eigenschappen van pistache. De pesto bevat fruit-cholesterol en natrium maar is rijk aan vitamine B6. Daarmee voegt het, naast zijn heerlijke smaak, ook de juiste eiwitten toe aan het pastagerecht. Dus niet alleen een bijzondere delicatesse, maar ook nog eens heel gezond. 

Inhoud 180 gram
Porties 5 -6
Ingrediënten natuurlijke pistachenoten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Gebruik door de pasta en als saus bij vleesgerechten

Pesto van pistachenoten

Deze pesto is gemaakt van pistachenoten uit Bronte op Sicilië en van pistachenoten uit Noord-Afrika. De smaragdgroene pistachenootjes uit Bronte staan in de gehele wereld bekend om hun uitstekende kwaliteit. Dit is onder meer te danken aan het feit dat de pistache alleen in de oneven jaren wordt geoogst. Zo wordt de kwaliteit van de pistache behouden. Maar de fijne smaak is ook te danken aan de vulkanische gronden van de Etna. De minerale zouten uit deze bodem geven de extra fijne smaak. 

De pistachenoten uit Noord-Afrika hebben een meer licht bruine kleur, zoals u die ook op de markt of in de supermarkt kan aantreffen. Deze pistache bevatten voor meer dan de helft aan olie. Deze noten maken de pesto daardoor net even wat smeuïger dan wanneer deze alleen uit Bronte pistache zou bestaan.

 Zeer gezond
√ Unieke combinatie van pistache uit Sicilië en Noord-Afrika
 Smeuige smaak

Pistache pesto gebruiken

U kunt deze pesto met pistache gebruiken bij  veel gerechten. De Sicilianen gebruiken de pesto voornamelijk door de pasta. Bijvoorbeeld met een beetje verse ricotta kaas of met garnalen. De pesto wordt ook veel gebruikt als saus bij vleesgerechten als ossenhaas, entrecote, geroosterde kalkoen, e.d.

PESTO RECEPT
Pasta met pesto van pistache en garnalen (4 personen)

Benodigdheden:
- 320 gr. pasta (bijvoorbeeld Fusilli, Busiata of Casarecce) 
- 130 gr. pesto pistache 
- 200 gr. verse garnalen
- 6 - 7 kleine tomaatjes 
- 1 teentje knoflook 
- Half kopje droge witte wijn (om te koken) 
- Gehakte pistachenoten
- Olijfolie 
- Zout en peper

Bereiding:
1.
 Verwarm wat olijfolie in de pan met 1 teentje knoflook. Als je wilt dat de smaak van knoflook niet te overheersend is kun je deze ook gelijk weer uit de pan verwijderen.
2. Doe de verse garnaaltjes in de pan met een half kopje witte wijn. Dit heeft maar 5 minuutjes nodig. Als de garnaaltjes bevroren zijn heeft het 10-15 minuten nodig om te koken en doe je de witte wijn pas op het laatst in de pan (als het water in de pan is verdampt). Kook de garnaaltjes op laag vuur en voeg een beetje zout en peper toe.
3. Snijd de tomaatjes in vieren en doe deze in de pan met de garnaaltjes. Laat het geheel nog eens 5 minuten koken op laag vuur met de deksel op de pan.
4. Kook ondertussen de pasta al dente en voeg zout toe. Giet af en meng de pasta in de pan met de saus en de garnaaltjes.
5. Gooi de pasta in de pan. Doe op dat moment de pesto pistache erbij met 2 of 3 eetlepels vocht. Roer het geheel op laag vuur rustig door elkaar.
6. Strooi als laatste wat fijn gemalen pistachenoten over de pasta ter versiering op het bord.

Bewaaradvies

Om de kwaliteit zo goed mogelijk te houden is het aan te raden deze pesto uit de buurt van licht en warmte te houden. De pesto pistache is 12 maanden houdbaar. Na opening is het goed een scheutje olijfolie over de pesto te doen en het in de koelkast weg te zetten. Zo blijft de pistache, eenmaal geopend, extra lang goed. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x