Extra Vierge Olijfolie Feudo

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Extra Vierge Olijfolie Feudo
  • Extra Vierge Olijfolie Feudo
€ 13,95 Incl. btw

-Wat-
*100% Italiaanse Extra Vierge Olijfolie*
-Smaak-
*evenwichtig, licht kruidig met tinten van lichtgroen.*
-Lekker bij-
*Uitermate geschikt bij vlees en groenten gerechten*
-Inhoud-
*500 ml*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Extra Vierge Olijfolie Feudo

100% extra vierge olijfolie uit Sicilië, verkregen uit koude extractie. Een zeer uitgeblanceerde olijfolie, te gebruiken bij vrijwel elk gerecht en daardoor een goede olijfolie voor alledaags gebruik, bijvoorbeeld in combinatie met vlees of groenten. 

Inhoud 500 ml
Ingrediënten extra vierge olijfolie
Gebruik combinatie met vlees, peulvruchten, groenten en pastagerechten
Regio Mirabella Imbaccari, Catania, Sicilië
Producent Frantoi Berretta
Productiegebied Enna heuvels
Hoogte 400 - 600 meter boven zeeniveau
Olijven 60% Nocellara del Bellice, 30% Nocellara Messinese, 30% Cerasuola 
Oogsttechniek met de hand geoogst
Oogstperiode eerste week van oktober 

Olijfolie Feudo Blend

Olijfolie Feudo is een blend verkregen uit drie autochtone olijfsoorten; 60% Nocellara del Bellice, 30% Nocellara Messinese en 30% Cerasuola. De olijfolie is helder van kleur met tinten van licht groen. Geuren van gemiddelde intensiteit met lichte hinten van artisjokken. In de mond heeft deze olijfolie een goede dichtheid en een evenwichtige combinatie van bitter en pittig. Kortom een harmonieuze extra vierge olijfolie met een aangename langdurige nasmaak in mond. Te gebruiken in combinatie met vlees, peulvruchten, groenten en pastagerechten.

 100% Italiaanse Extra Vierge Olijfolie  
Evenwichtige blend
 Goed voor alledaags gebruik

Herkomst Olijfolie

Frantoi Berretta is opgericht in 1905 in Mirabella Imbaccari, een klein dorpje verscholen tussen de heuvels nabij Enna en de Monti Iblei heuvels nabij het stadje Caltagirone (op Sicilië), bekend om zijn prachtige aardewerk en zijn beroemde trap.

Het grondgebied van Frantoi Berretta bestrijkt het hele heuvel landschap Imbaccari en de omliggende landgoederen Feudo Baldo, Sottano, Soprano en het Imbaccari Sottano, waarnaar de olijfoliën zijn vernoemd. Een gebied dat al eeuwen wordt geroemd om de kwaliteit van zijn olijfolie vanwege een gunstig klimaat en bodemgesteldheid. 

Vandaag de dag is Frantoi Berretta een hiepermodern bedrijf met aandacht voor details. Het gehele productieproces, van het moment van oogsten, in de eerste week van oktober, tot het frezen (persen van de olijven) gebeurd in minder dan 48 uur. Het resultaat is een prachtige lijn van producten met unieke eigenschappen gemaakt volgens oude Siciliaanse tradities.

Bekijk hier het verhaal van Frantoi Berretta


 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x