Knoflookolie

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Knoflookolie
  • Knoflookolie
  • Knoflookolie
  • Knoflookolie
€ 7,50 Incl. btw

-Wat-
*extra vierge olijfolie met knoflook uit Sicilië*
-Smaak-
*natuurlijke smaak met doordringende aroma van knoflook*
-Lekker bij-
*vis, vlees, pasta’s en salades*
-Inhoud-
*250 ml*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Knoflookolie

De knoflookolie van Gulino is een gezonde smaakmaker met pit! Heerlijk bij vlees en vis gerechten, bijvoorbeeld bij het roosten van een mooi stuk vlees op de barbecue, maar ook perfect te gebruiken als dressing bij salades, groenten en pastasauzen.

Inhoud 250 ml
Ingrediënten extra vierge olijfolie, verse knoflook
Gebruik marinade bij vlees- en visgerechten of als dressing bij salades, groenten en pasta(sauzen)
Regio Chiaramonte Gulfi, Ragusa, Sicilië
Producent Oleficio Gulino
Productiegebied Iblei heuvels
Hoogte 400 - 600 meter boven zeeniveau
Olijven Tonda Iblei
Oogsttechniek met de hand geoogst
Oogstperiode van 20 oktober tot 30 november


Olijfolie met knoflook

Sinds 1880 werkt de familie Gulino met veel toewijding aan de plantage en cultivering van olijfbomen in de heuvels van Chiaramonte Gulfi. Grootvader Giovanni Gulino stichtte de eerste molen, en sinds die tijd hebben vijf generaties leiding gegeven aan de onderneming. Het is de traditie en toewijding, gecombineerd met een zeer geavanceerde productiemethode waardoor de verfijnde aroma’s direct in de flessen worden opgevangen. De olijven voor deze knoflookolie worden met de hand geplukt en koud geperst. Na het persen wordt de verse knoflook bij de extra vierge olijfolie gedaan. Het is daarna alleen nog maar een kwestie van tijd. Hoe langer de rusttijd hoe beter de intense smaak van knoflook naar voren komt in de olijfolie. Deze knoflookolie is daardoor een 100% natuurlijk product zonder additieven.

Het gebruik van knoflook zou cholesterol verlagen, de spijsvertering bevorderen, de bloeddruk verlagen en daarnaast ook bacteriëndodend zijn. De meeste onderzoeken naar knoflook en gezondheid spitsen zich toe op knoflook en hart- en vaatziekten. Zo lijkt knoflook de afzetting van plaque op de vaatwanden te verminderen.  Het is dus niet alleen een smaakmaker maar zeker ook gezond om te gebruiken in de alledaagse keuken.

 100% extra vierge olijfolie
 Natuurlijk product met verse knoflook
 
Perfect als marinade bij het barbecueën

Knoflookolie gebruiken

U kunt deze knoflookolie bij een verscheidenheid aan gerechten gebruiken. U kunt de olie bijvoorbeeld gebruiken als marinade bij het grillen van vlees op de barbecue, kwast je steak een kwartier van te voren aan beide zeiden in met wat knoflookolie voor een intense smaak. Knoflookolie dient zich ook perfect als dressing bij salades, bruschetta, pizza’s, gegrilde groenten (bijvoorbeeld paprika of plakken aubergines) , maar ook als saus voor bij de pasta (zie recept hieronder).

RECEPT
Spaghetti aglio, olio e peperoncino (4 personen)

Spaghetti aglio, olio e peperoncino is een traditioneel Italiaans pastagerecht. Het is één van de meest klassieke, eenvoudige en populaire  gerechten in heel Italie gegeten. Daardat de oorsprong van dit gerecht al zeer oud is, kan men niet achterhalen aan welke regio het toebehoord en er zijn daarom ook veel regio’s die het gerecht claimen. Het is een gerecht dat alle Italiaanse mannen kunnen bereiden. Geen gerecht is gemakkelijker en sneller te bereiden dan dit gerecht en toch overheerlijk! Maar zoals met de meeste gerechten die eenvoudig zijn en slechts uit een paar ingrediënten bestaan (ontstaan uit “Cucina Povera” of arme keuken), is de kwaliteit en versheid van de ingrediënten enorm belangrijk. Hieronder het recept.

Benodigdheden:
- 500 gr spaghetti
- 100 ml knoflook olijfolie
- 2 à 3 verse rode chilipepertjes
- snufje zout
- optioneel; bladpeterselie en Parmezaanse kaas of Pecorino

Bereiding:
1. Kook de spaghetti in ruim kokend water met wat zout.
2. Verwarm de knoflook olijfolie in de pan op laag vuur. Voeg de chilipepertjes toe (in kleine dunne ringetjes gesneden) en laat het geheel maximaal 2 minuten koken in de pan.
Pas op: Laat de olie absoluut niet te heet worden of aanbranden in de pan!
3. Giet de spaghetti af en meng de spaghetti bij de knoflookolie en chilipepertjes in.
4. Zet de pan terug op laag vuur en roer het geheel nog dertig seconden goed door elkaar. Doe er op het laatst eventueel nog wat gesneden bladpeterselie door.
5. Serveer de spaghetti vervolgens met wat geraspte Parmezaanse kaas. 

Bewaren

Deze knoflookolie is in principe lang houdbaar, maar het is wel aan te raden de olie te bewaren op een koele en donkere plek. 

Bekijk hier het verhaal van Oleficio Gulino

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x