• Kappertjes
  • Kappertjes
  • Kappertjes
  • Kappertjes
  • Kappertjes
  • Kappertjes
€ 4,95 Incl. btw

-Wat-
*gezouten Siciliaanse kappertjes*
-Smaak-
*pikant en friszuur*
-Lekker bij-
*tonijn, salades, rijst, couscous, pasta met vis*
-Inhoud-
*180 gram*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Kappertjes

Deze kappertjes in zout komen uit Sicilië, om precies te zijn van het eiland Salina. Hier zijn de kappertjes geuriger en voller van smaak dan elders. Kappertjes uit Sicilië zijn van zulke hoge kwaliteit vanwege de combinatie van zon, grond, zeewind en verschil in dag- en nachttemperatuur. Dit maakt dat ze wereldwijd door de beste restaurants worden gewaardeerd!  

Inhoud 120 gram
Ingrediënten kappertjes (50%), zout (50%)
Gebruik door salades en pastasaus, couscous, visgerechten en over filet american

Gezouten kappertjes uit Sicilië

Kappertjes zijn (nog gesloten) bloemknoppen van de kapperstruik (Capparis Spinosa). Een plant met elegante witte bloemblaadjes met roze en paarse meeldraden. De oogst loopt van mei tot augustus. Vanwege de hoge temperaturen, worden de knoppen erg vroeg in de ochtend geplukt. De knoppen worden één voor één met de hand geplukt, een delicate en arbeidsintensieve klus dus. De kappertjes worden geplukt wanneer ze nog niet volledig tot ontwikkeling zijn gekomen. Vooral de kleinere zijn erg gewild omdat ze een veel intensere smaak hebben. De vers geoogste kappertjes worden ingelegd in zeezout uit Trapani en zullen vervolgens 30 tot 45 dagen rijpen. Hierdoor drogen ze uit en krijgen ze hun typische kleur, geur en smaak. Naast de rijping zorgt het zout ook voor conservering. Fijne bijkomstigheid is dat kappertjes goed zijn voor de bloedvaten en een natuurlijke remedie zijn voor veel allergieën!

  100% natuurproduct
√  Zéér gezond
  Makkelijk te gebruiken

Gebruik 

In de Italiaanse keuken worden gezouten kappertjes gebruikt om een extra ‘bite’ te geven aan een gerecht. Kappertjes versterken een eenvoudige tomatensaus, en zijn bij uitstek geschikt bij visgerechten en klassiekers zoals caponata. En ze zijn perfect als dressing voor salades, pasta’s en het maken van patés. Vergeet de kappertjes voor gebruik niet te wassen onder stromend water!

RECEPT
Citroenpasta met garnalen en kappertjes (4 personen)

Benodigdheden:
- 250g citroen tagliatelle
- 300g grote garnalen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gezouten kappertjes
- fijngeraspte citroenschil en sap van 1 citroen
- 200g verse spinazie
- 150ml room
- versgemalen peper en wat zout

Bereiding:
Kook de pasta. Laat de kappertjes 5 minuutjes in lauw water staan en spoel ze daarna goed af. Verwarm de olijfolie in een bakpan, voeg de garnalen en uitgelekte kappertjes toe, bak al roerende 2-3 minuten. Voeg daarna de geraspte citroenschil, 1 eetlepel citroensap en spinazie toe. Zodra de spinazie begint te slinken, kan de room toegevoegd worden. Kook het geheel op een zacht vuurtje 1 tot 2 minuten, totdat de garnalen gaar zijn. Proef de saus en breng het op smaak met wat peper en naar gelang zout en meer citroensap. Doe tenslotte de gare pasta erbij, met nog een beetje pastawater. Bon appetito!

Kappertjes bewaren

Kappertjes dienen altijd op een koele en donkere plaats bewaart te worden. Na opening is het aan te raden de kappertjes binnen enkele weken te gebruiken.

Bekijk hier de oogst, verwerking en gebruik van de kappertjes


Houwelingen Geplaatst op 6 December 2014 at 21:54

Vele malen lekkerder dan de zurige kappertjes uit de supermarkt.

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x