Italiaanse Koekjes met Pistache

  • Italiaanse Koekjes met Pistache
  • Italiaanse Koekjes met Pistache
  • Italiaanse Koekjes met Pistache
  • Italiaanse Koekjes met Pistache
  • Italiaanse Koekjes met Pistache
€ 4,50 Incl. btw

-Wat-
*pistache koekjes uit Sicilië*
-Smaak-
*knapperige en mild zoete pistache smaak*
-Lekker bij-
*dessert, of bij koffie en thee*
-Inhoud-
*80 gram*

Niet op voorraad
Levertijd:
1 - 2 weken

Italiaanse Koekjes met Pistache

Croccantino is een typisch Zuid-Italiaanse zoete lekkernij. Hoewel er ook verhalen de rondte gaan dat de geboortestreek van deze lekkernij zich in Spanje bevindt. We hebben het hier over typische Siciliaanse koekjes ‘Croccantino’ met stukjes pistache uit Bronte (de enige plek in heel Italië waar pistachenoten worden geteeld). Deze koekjes zijn heerlijk krokant en licht kruimelig met een zachtzoete smaak van pistache. 

Inhoud 80 gram
Ingrediënten pistache 50%, suiker, glucose, dextrose, magere melkpoeder
Gebruik Als lekkernij bij koffie en thee of als garnering voor taart of gebak

Pistache koekjes 

Croccantino koekjes zijn in veel gebieden van Italië een zoete lekkernij, bestaande uit gekarameliseerde suiker en amandelen. Vandaag de dag zijn er vele variëteiten van croccantino waarin het orginele recept wordt vervangen door andere soorten noten of ingrediënten. De meest voorkomende zijn hazelnoten of walnoten. En in Zuid-Italië, waar pistache zeer populair is, wordt croccantino het meest met pistachenoten gemaakt. 
   
  Van echte pistache uit Bronte
  Knapperig en zoet
  Een zoete maar tevens gezonde lekkernij

Gebruik

In Sicilië is men dol op zoetigheid. Een overblijfsel van de Arabische overheersingen vele eeuwen terug. De pistachekoekjes worden dan ook op elke deel van de dag gebruikt. In de morgen in combinatie met een kop cappuccino en in de avond na het diner met een kleine maar sterke espresso. Maar verbrokkel je deze pistachekoekjes, dan is er nog veel meer mogelijk. Denk er eens aan om het te gebruiken als afwerking voor de pasta. Het kan bijvoorbeeld ook heel lekker samengaan in combinatie met geitenkaas. Zo krijgt je pasta net even een lichtzoete aromige touch. Uiteraard zijn de verkruimelde pistachekoekjes ook heel goed te gebruiken als topping op taart of cake.

Bewaren van pistache koekjes

Om optimaal te genieten van de knapperigheid, kunt u de koekjes het beste niet de lang ongebruikt open laten staan. De koekjes kunnen dan wat sloffig worden. Dicht bewaard en in een droge en donkere ruimte bewaren is het beste. 

M. Gill Geplaatst op 14 Juli 2014 at 13:40

Is niet te zoet, je proeft heel goed de pistachenoten, zijn volgens mij ook vers verwerkt in het koekje.

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x