Extra Vierge Olijfolie Sottano

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Extra Vierge Olijfolie Sottano
  • Extra Vierge Olijfolie Sottano
€ 8,95 Incl. btw

-Wat-
*olijfolie blend van drie soorten olijven*
-Smaak-
*zacht en vol van smaak*
-Lekker bij-
*ideaal over gekookte groente, pasta en vleesgerechten*
-Inhoud-
*250 ml*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Extra Vierge Olijfolie Sottano

De extra vierge olijfolie Sottano is een blend van drie verschillende olijven, samengesteld uit 55% Tonda Iblea, 30% Nocellara en 15% Cerasuola. 

Inhoud 250 ml
Ingrediënten extra vierge olijfolie
Gebruik over gekookte groenten, of bij pasta en vleesgerechten
Regio Mirabella Imbaccari, Catania, Sicilië
Producent Frantoi Berretta
Productiegebied Tussen Enna en de Iblei heuvels
Hoogte 400 - 600 meter boven zeeniveau
Olijven 55% Tonda Iblea, 30% Nocellara en 15% Cerasuola
Oogsttechniek met de hand geoogst
Oogstperiode eerste week van oktober 


Olijfolie Extra Vierge Sottano

De olijfolie Sottano is een hoge kwaliteit olijfolie mix samengesteld uit de drie hoogwaardige olijven. De olijfolie kenmerkt zich door een lichtgroene kleur met een boeket van artisjok en bittere amandelen. De smaak van de olijfolie is zacht en vol van smaak. In de smaak proef je het behoudt van de verse geoogste olijven. Deze olijfolie is uitstekend te gebruiken om extra smaak te geven aan gekookte groenten, maar ook op pasta en vleesgerechten.

 Lichtgroene kleur
√ Zacht en vol van smaak
 Een blend van drie hoogwaardige olijven

Herkomst Olijfolie

Frantoi Berretta is opgericht in 1905 in Mirabella Imbaccari, een klein dorpje verscholen tussen de heuvels nabij Enna en de Monti Iblei heuvels nabij het stadje Caltagirone (op Sicilië), bekend om zijn prachtige aardewerk en zijn beroemde trap.

Het grondgebied van Frantoi Berretta bestrijkt het hele heuvellandschap Imbaccari en de omliggende landgoederen Feudo Baldo, Sottano, Soprano en het Imbaccari Sottano (vandaar de namen van de olijfoliën). Het is een gebied met een rijk erfgoed in olijventeelt welke teruggaat tot enkele duizenden jaren geleden. Een gebied dat al eeuwen wordt geroemd om de kwaliteit van zijn olijfolie vanwege een gunstig klimaat en bodemgesteldheid.

Vandaag de dag is Frantoi Berretta een hypermodern bedrijf met aandacht voor details. Het gehele productieproces, van het moment van de olijfoogst in de eerste week van oktober tot het frezen (persen van de olijven) gebeurt in minder dan 48 uur. Het resultaat is een prachtige lijn van producten met unieke eigenschappen gemaakt volgens oude Siciliaanse tradities.

Bekijk hier het verhaal van Frantoi Berretta


 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x