Extra Vierge Olijfolie Soprano

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Extra Vierge Olijfolie Soprano
  • Extra Vierge Olijfolie Soprano
€ 8,95 Incl. btw

-Wat-
*100% Siciliaanse Extra Vierge Olijfolie*
-Smaak-
*licht pikant met het behoud van fruitige kenmerken*
-Lekker bij-
*uitermate geschikt bij vlees en groenten gerechten*
-Inhoud-
*250 ml*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Extra Vierge Olijfolie Soprano

Deze prijswinnaar is een Extra Vierge Olijfolie gemaakt van een 100% autochtone olijf variëteit genaamd de Nocellara Etna. Een ras welke uitsluitend op de hellingen van de vulkaan de Etna en in de binnenlanden bij Enna gedijen. Het is een olijfolie met een sterke en volle smaak waardoor deze heerlijk te combineren is bij rood vlees en wildgerechten. 

Inhoud 250 ml
Ingrediënten extra vierge olijfolie
Gebruik in combinatie met rood vlees of wild
Regio Mirabella Imbaccari, Catania, Sicilië
Producent Frantoi Berretta
Productiegebied Tussen Enna en de Iblei heuvels
Hoogte 400 - 600 meter boven zeeniveau
Olijven 100% Nocellara Etna
Oogsttechniek met de hand geoogst
Oogstperiode eerste week van oktober 

Olijfolie Soprano

Deze prijswinnaar is een Extra Vierge Olijfolie gemaakt van de 100% autochtone olijfsoort de Nocellara Etna. De olijven worden normaliter in de eerste tien dagen van oktober geoogst, de olijfolie is geel van kleur met groene tinten en heeft een intense geur van vers gemaaid gras en groene tomaten. In de mond is deze olijfolie delicaat en evenwichtig met lichte pikante sensaties maar met het behoud van fruitige kenmerken van de olijf. Ideaal op rood vlees en wild.  

 Intense geur van vers gemaaid gras 
√ Lichte pikante sensatie
√ Ideaal voor op rood vlees

Herkomst Olijfolie

Frantoi Berretta is opgericht in 1905 in Mirabella Imbaccari, een klein dorpje verscholen tussen de heuvels nabij Enna en de Monti Iblei heuvels nabij het stadje Caltagirone (op Sicilië), bekend om zijn prachtige aardewerk en zijn beroemde trap.

Het grondgebied van Frantoi Berretta bestrijkt het hele heuvel landschap Imbaccari en de omliggende landgoederen Feudo Baldo, Sottano, Soprano en het Imbaccari Sottano, waarnaar de olijfoliën zijn vernoemd. Een gebied dat al eeuwen wordt geroemd om de kwaliteit van zijn olijfolie vanwege een gunstig klimaat en bodemgesteldheid. 

Vandaag de dag is Frantoi Berretta een hiepermodern bedrijf met aandacht voor details. Het gehele productieproces, van het moment van oogsten, in de eerste week van oktober, tot het frezen (persen van de olijven) gebeurd in minder dan 48 uur. Het resultaat is een prachtige lijn van producten met unieke eigenschappen gemaakt volgens oude Siciliaanse tradities.

Bekijk hier het verhaal van Frantoi Berretta


 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x