Extra Vierge Olijfolie Fles

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Extra Vierge Olijfolie Fles
  • Extra Vierge Olijfolie Fles
€ 14,95 Incl. btw

-Wat-
*pure Siciliaanse olijfolie*
-Smaak-
*zacht, fruitig en kruidig*
-Lekker bij-
*pasta’s, salades, vlees en stoofgerechten*
-Inhoud-
*500 ml*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Extra Vierge Olijfolie Fles

Sublime is een heerlijke frisse en zachte extra vierge olijfolie van de olijfolieproducent Oleificio Gulino uit het zuidoosten van Sicilië. De olijfolie ruikt naar versgemaaid gras, kruiden en tomaten en heeft een zeer aangename en evenwichtige smaak. De nasmaak doet denken aan groenten uit het veld en artisjokken. Een perfect uitgebalanceerd olijfolie, niet te bitter en niet te opdringerig, te gebruiken bij allerlei alledaagse gerechten.

Inhoud 500 ml
Ingrediënten 100% extra vierge olijfolie
Gebruik marinade bij vlees- en visgerechten of als dressing bij salades, groenten en pasta(sauzen)
Regio Chiaramonte Gulfi, Ragusa, Sicilië
Producent Oleficio Gulino
Productiegebied Iblei heuvels
Hoogte 400 - 600 meter boven zeeniveau
Olijven Tonda Iblei
Oogsttechniek met de hand geoogst
Oogstperiode van 20 oktober tot 30 november


Italiaanse extra vierge olijfolie

Oleificio Gulino, opgericht in 1880, is een van de oudste en meest prestigieuze olijfolieproducenten van Italië die in de loop der jaren meer dan 100 binnenlandse en internationale onderscheidingen in de wacht wist te slepen. De onderneming ligt te midden van de olijfbomen van Chiaramonte Gulfi (Sicilië) en produceert de prestigieuze olie Erbesso Dop Monti Iblei als mede een assortiment biologische oliën, 100% Italiaanse oliën, waaronder deze Sublime Extra Vierge Olijfolie en gearomatiseerde oliën van topkwaliteit. De eigenschappen zijn het resultaat van zorgvuldig werk, met als doel de olijven in een zo’n kort mogelijke periode te oogsten en alleen de beste olijven te selecteren. Het productiesysteem is zo bedacht dat de oliën ten allen tijde van de best mogelijke kwaliteit zijn. Zie het filmpje hieronder over het productieproces.

Sublime Olio Extra Vergine di Oliva
"Sublime" onderscheidt zich door een intense frisse en zachte smaak. De geur is van vers gemaaid gras, kruiden en tomaten. De smaak wordt gekenmerkt door smaken als artisjokken. Niet te bitter of te kruidig, maar perfect uitgebalanceerd en nooit opdringerig. 

 Extra vierge olijfolie, 100% Italiaans
 Koud geperst
Voor alledaags gebruik

Extra vierge olijfolie gbruiken

Aanbevolen op voorafjes, bij gegrilde groenten als courgettes, aubergines en paprika’s, bij pasta met vis (bijvoorbeeld frutti di mare; pasta met zeevruchten), als marinade bij gebakken vis, of gegrild (varkens)vlees en kazen. Bijvoorbeeld een heerlijke salade van in blokjes gesneden pecorino pepato kaas met een vers gesneden uitje besprenkeld met wat extra vierge olijfolie. 

RECEPT
Macco di fave (tuinbonensoep 4 personen)
Macco is een zeer oud Siciliaans gerecht van tuinbonen, venkelloof en olijfolie. De puree wordt verwerkt tot soep met ui of het wordt gegeten met pasta.

Benodigdheden
- 400 gr gedroogde en geschilde tuinbomen
- 1,5 witte ui
- l
oof van 1 venkel
- zout, witte peper
- Sublime extra vierge olijfolie

Bereiding
Laat de tuinbonen minstens 24 uur weken in ruim water (doe dit bijvoorbeeld de dag voor dat je naar bed gaat). Kook de ingrediënten tot de tuinbonen gaar zijn gedurende 45 minuten in water. Bewaar iets venkelloof voor het serveren. Pureer de tuinbomen vervolgens met een pollepel (het is niet nodig de tuinbonen met een staafmixer te mixen) en breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper. Besprenkel de olijfolie op het laatst op het bord met wat venkelloof als decoratie. Eet als crème soep of als saus bij de pasta (bijvoorbeeld met pastaschelpjes).

Bewaaradvies

Bewaar olijfolie op een donkere en droge plaats tussen de 14 en 18 graden (nooit in de koelkast of naast het fornuis). 

Bekijk hier het verhaal van Oleficio Gulino

 



 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x