Di Giovanna Syrah

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Di Giovanna Syrah
  • Di Giovanna Syrah
€ 9,50 Incl. btw

-Wat-
*biologische rode wijn*
-Druivensoort-
*100% Syrah*
-Alcohol-
*13,5 á 14% Vol.*
-Inhoud-
*0,75L*

Op voorraad
Levertijd:
1 werkdag

Di Giovanna Syrah

Di Giovanna Syrah heeft een dieprode kleur met tinten van violet. De geur kenmerkt zich door frisse, fruitige bosbessen, pruimen en kruiden. In de mond zijn het smaken van eiken die  goed samenkomen, waarbij hinten van noten en pruimen volgen begeleid door zachte tannines. De afdronk is prettig en licht kruidig.

De rode biologische wijn van Di Giovanna is een klassieke mix die de basis van het wijnhuis vormt. Deze Gerbino Rosso drukt het unieke terroir en klimaat van het wijnhuis Di Giovanna uit; een harmonieuze mix van klassieke internationale druiven en de inheemse Nero d’Avola. Vernoemd naar de Gerbino wijngaard, de oudste familie wijngaard die eigendom was van hun overgrootvader. De met de hand geoogste druiven worden eerst geperst, waarna ze 5 dagen lang wordt geweekt. Elke druivensoort gist vervolgens in roestvrijstalen tanks, elke druif apart. De Nero d’Avola en Syrah zijn in het tweede en derde jaar gerijpt in Franse eiken vaten gedurende 3 maanden. Uiteindelijk wordt alle wijn gemengd om de klassieke Gerbino Rosso smaak te verkrijgen.

Herkomst Sicilië, Italië
Wijnhuis Azienda Agricola Biologica Di Giovanna
Druivensoort 35% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 15% Nero d'Avola, 15% Syrah
Wijnjaar 2013
Appellatie IGT Sicilia
Grondsoort mix van klei en turf
Hoogte 400 - 500 meter
Vergrijzing 3 maanden in eiken vaten
Lekker bij Perfect bij geroosterde of gegrilde kip, varkensvlees, geroosterde groenten, gebakken aardappels, worst, pasta en pizza
Serveertemperatuur 18 °C
Bijzonderheid biologische rode wijn


Over Di Giovanna wijn

De familie Di Giovanna produceert kwaliteitswijnen in het westen van Sicilië, net buiten het dorp Sambuca di Sicilia. Het wijndomein werd in 1996 gesticht door de familie Di Giovanna en opereert gecertificeerd biologisch sinds 1997. In totaal omvat het familiedomein 110 hectaren, met daarop 6.000 olijfbomen voor de productie van olijfolie, bos, tarwevelden en 56 hectaren wijngaard. De gebroeders Di Giovanna beheren alles zelf: de wijngaard en de eigen wijnkelder, waar de volledig handgeplukte druiven worden verwerkt tot prachtige, zuivere wijnen van hoge kwaliteit. Belangrijk is het gebruik van diverse Siciliaanse autochtone druivensoorten als de witte Grillo en de rode Nero d’Avola. De wijnen van Di Giovanna vallen op door mineraliteit, zuiverheid, frisheid en rijp fruit. Bijzonder is dat de productie van de wijn volledig biologisch gecertificeerd is. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x