Di Giovanna Grillo

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Di Giovanna Grillo
  • Di Giovanna Grillo
€ 9,50 Incl. btw

-Wat-
*biologische witte wijn*
-Druivensoort-
*Grillo*
-Alcohol-
*13 á 13,5% Vol.*
-Inhoud-
*0,75L*

Niet op voorraad
Levertijd:
1 - 2 weken

Di Giovanna Grillo

De Grillo heeft een expressief boeket van rijp robijnrode grapefruit, ananas en kruiden en leidt tot een rijk, maar lichte smaak in de mond met een opmerkelijke zure kern en noten van amandelen. De wijn eindigt met een zacht minerale afdronk. De Grillo is vergelijkbaar met Sauvignon Blanc, maar dan veel tropischer.

Deze Grillo wijn is een voorbeeld van wat de inheemse Siciliaanse Grillo druif kan voortbrengen. Een wijn die verassend geconcentreerd en krachtig is. Di Giovanna slaagt erin om een van de beste Grillo wijnen van Sicilië voort te brengen. Dit doen in hun wijngaarden Paradiso en Gerbino, waar de zachte glooiende heuvels en lagere hoogte zeer rijpe en fruitige druiven voortbrengen. De druiven voor deze Grillo wijn worden met de hand geplukt en vervolgens 8 uur geweekt om tenslotte 6 maanden te fermenteren in roetsvrijstalen containers.

Herkomst Sicilië, Italië
Wijnhuis Azienda Agricola Biologica Di Giovanna
Druivensoort Grillo
Wijnjaar 2014
Appellatie IGT Sicilia
Grondsoort mix van klei en turf
Hoogte 350 - 400 meter
Vergrijzing 6 maanden in roestvrijstalen containers
 Lekker bij Deze wijn is een perfecte match voor kipgerechten, geraspte pecorino, courgette en peulvruchten.
Serveertemperatuur 10 - 12 °C
Bijzonderheid biologische witte wijn


Over Di Giovanna wijn

De familie Di Giovanna produceert kwaliteitswijnen in het westen van Sicilië, net buiten het dorp Sambuca di Sicilia. Het wijndomein werd in 1996 gesticht door de familie Di Giovanna en opereert gecertificeerd biologisch sinds 1997. In totaal omvat het familiedomein 110 hectaren, met daarop 6.000 olijfbomen voor de productie van olijfolie, bos, tarwevelden en 56 hectaren wijngaard. De gebroeders Di Giovanna beheren alles zelf: de wijngaard en de eigen wijnkelder, waar de volledig handgeplukte druiven worden verwerkt tot prachtige, zuivere wijnen van hoge kwaliteit. Belangrijk is het gebruik van diverse Siciliaanse autochtone druivensoorten als de witte Grillo en de rode Nero d’Avola. De wijnen van Di Giovanna vallen op door mineraliteit, zuiverheid, frisheid en rijp fruit. Bijzonder is dat de productie van de wijn volledig biologisch gecertificeerd is. 

Grillo druif

Grillo wijn is gemaakt van een bekende inheemse witte druif in Sicilië. Deze goudgele Grillo druif staat bekend om zijn frisse en zeer fruitige smaak. Zijn voornaamste bekendheid dankt de Grillo aan Marsala wijn. Het was de druif die de befaamde Marsala wijn zijn kenmerkende smaak gaf. Tegenwoordig zijn Siciliaanse wijnboeren er in geslaagd een heerlijk fruitige wijn van zeer goede kwaliteit te maken. Vaak wordt de Grillo gemengd met andere druivensoorten, zoals de Catarratto druif en Inzolia. Een Grillo druif brengt een heerlijke combinatie van perzik, ananas en peer voort met een licht lekker zuurtje.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x