Di Giovanna Gerbino Rosso

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Di Giovanna Gerbino Rosso
  • Di Giovanna Gerbino Rosso
€ 7,95 Incl. btw

-Wat-
*biologische rode wijn*
-Druivensoort-
*35% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 15% Nero d'Avola en 15% Syrah*
-Alcohol-
*13,5% a 14% Vol.*
-Inhoud-
*0,75L*

Niet op voorraad
Levertijd:
1 - 2 weken

Di Giovanna Gerbino Rosso

De Gerbino Rosso van Di Giovanna is een klassieke blend die een belangrijke pilaar is in haar productie. De wijn geeft een smaak aan het unieke terroir en klimaat in een harmonieuze blend van klasieke rode druiven zoals de Cabernet Sauvignon en de Merlot samen met Sicilië haar bekendste druif de Nero d'Avola. 

De druiven zijn met de hand geoogst en vervolgens gemalen en daarna geweekt gedurende 5 dagen. Elk afzonderlijke druif heeft vervolgens de gisting doorgemaakt in roestvrijstalen tanks. De Nero d'Avola en de Syrah zijn gerijpt in tweede en derde jaars Franse eiken vaten gedurende 3 maanden. De wijn is uiteindelijk gemengd om de klassieke Gerbino Rosso mix stijl te bereiken. 

De wijn is diep rood van kleur met tinten van violet. Je kunt in de wijn ondermeer wildberries, pruimen en kruiden ruiken. In de mond proef je de eik smaken die goed zijn geïntegreerd met noten van pruimen, begeleid door zachte tannines en licht kruidige afdronk.

Herkomst Sicilië, Italië
Wijnhuis Azienda Agricola Biologica Di Giovanna
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Merlot, Nero d'Avola en Syrah
Wijnjaar 2015
Appellatie IGT Sicilia
Grondsoort mix van klei en turf
Hoogte 400 meter
Vergrijzing 5 maanden in roestvrijstalen containers
Lekker bij Perfecte wijn voor bij gegrilde of geroosterde kip of varken. Ook lekker bij simpele pasta met tomatensaus. 
Serveertemperatuur 18 °C
Bijzonderheid biologische rode wijn


Over Di Giovanna wijn

De familie Di Giovanna produceert kwaliteitswijnen in het westen van Sicilië, net buiten het dorp Sambuca di Sicilia. Het wijndomein werd in 1996 gesticht door de familie Di Giovanna en opereert gecertificeerd biologisch sinds 1997. In totaal omvat het familiedomein 110 hectaren, met daarop 6.000 olijfbomen voor de productie van olijfolie, bos, tarwevelden en 56 hectaren wijngaard. De gebroeders Di Giovanna beheren alles zelf: de wijngaard en de eigen wijnkelder, waar de volledig handgeplukte druiven worden verwerkt tot prachtige, zuivere wijnen van hoge kwaliteit. Belangrijk is het gebruik van diverse Siciliaanse autochtone druivensoorten als de witte Grillo en de rode Nero d’Avola. De wijnen van Di Giovanna vallen op door mineraliteit, zuiverheid, frisheid en rijp fruit. Bijzonder is dat de productie van de wijn volledig biologisch gecertificeerd is.
 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x