Di Giovanna Gerbino Chardonnay

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
  • Di Giovanna Gerbino Chardonnay
  • Di Giovanna Gerbino Chardonnay
€ 7,95 Incl. btw

-Wat-
*biologische witte wijn*
-Druivensoort-
*Chardonnay*
-Alcohol-
*13,5 á 14% Vol.*
-Inhoud-
*0,75L*

Niet op voorraad
Levertijd:
1 - 2 weken

Di Giovanna Gerbino Chardonnay

Deze biologische Chardonnay wijn uit Sicilië is goudgeel met een expressief bouquet van rijpe rode grapefruit, groene appel en witte perzik. Wat leidt tot een rijke en ronde smaak met een elegant zuurtje. Noten van rijpe grapefruit en perzik blijven hangen samen met een lange minerale afdronk.

Deze klassieke Chardonnay wijn is vernoemd naar Gerbino, een van de oudste wijngaarden van de familie Di Giovanna rond het oude familiehuis van hun grootvader uit het midden van 19e eeuw. De Chardonnay druiven vinden hun oorsprong in Frankrijk en zijn op relatief grote hoogte gepland in de omgeving van San Giacomo op Sicilië. De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt uit hun biologische wijngaard en zijn gedurende 3 maanden gerijpt in roestvijstalen containers.

Herkomst Sicilië, Italië
Wijnhuis Azienda Agricola Biologica Di Giovanna
Druivensoort Chardonnay
Wijnjaar 2014
Appellatie IGT Sicilia
Grondsoort mix van klei en turf
Hoogte 400 - 500 meter
Vergrijzing 3 maanden in roestvrijstalen containers
Lekker bij Perfect bij kipgerechten, pasta met als basis groentes, kazen zoals pecorino en groentesoep
Serveertemperatuur 10 - 12 °C
Bijzonderheid biologische witte wijn


Over Di Giovanna wijn

De familie Di Giovanna produceert kwaliteitswijnen in het westen van Sicilië, net buiten het dorp Sambuca di Sicilia. Het wijndomein werd in 1996 gesticht door de familie Di Giovanna en opereert gecertificeerd biologisch sinds 1997. In totaal omvat het familiedomein 110 hectaren, met daarop 6.000 olijfbomen voor de productie van olijfolie, bos, tarwevelden en 56 hectaren wijngaard. De gebroeders Di Giovanna beheren alles zelf: de wijngaard en de eigen wijnkelder, waar de volledig handgeplukte druiven worden verwerkt tot prachtige, zuivere wijnen van hoge kwaliteit. Belangrijk is het gebruik van diverse Siciliaanse autochtone druivensoorten als de witte Grillo en de rode Nero d’Avola. De wijnen van Di Giovanni vallen op door mineraliteit, zuiverheid, frisheid en rijp fruit. Bijzonder is dat de productie van de wijn volledig biologisch gecertificeerd is. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x